Englannin päävalmentaja Gareth Southgate sanoo, että toiseen peräkkäiseen EM-finaaliin pääsy on hänen uransa ”paras saavutus”.

Southgaten miehistö hävisi vuoden 2021 EM-finaalissa Italialle, mutta se pääsee sunnuntaina yrittämään kultamitalia uudestaan loppuottelussa Espanjaa vastaan.

Englanti selvitti tiensä finaaliin keskiviikkona kaatamalla Hollannin välierässä 2-1.

– Tämän on oltava paras [saavutukseni]. Tämä on taas yksi merkkipaalu, mutta pelasimme niin hyvin koko ottelun ajan. Se oli monimutkainen peli, he muuttivat pelaamistaan koko ajan, ja meidän piti reagoida. Aiheutimme heille ongelmia koko illan, ja loppu oli niin erityinen joukkueelle, kommentoi Southgate ITV:lle.

Englannin vaihdot osuivat todella nappiin, sillä Ollie Watkins ja Cole Palmer tulivat kentälle 81. minuutilla ja järjestelivät voittomaalin kymmenen minuuttia myöhemmin.

– Meistä tuntui, että energian suhteen aloimme menettää hieman painetta. Ollie osaa prässätä hyvin ja tehdä juoksuja linjan taakse. Ajattelimme, että oli hyvä hetki kokeilla häntä.

– Me ansaitsimme voiton. Olimme hyvin joustavia formaatiossamme, se ei ollut vain kolmen alakerta. Meidän piti sopeutua koko ajan, ja pelaajat tekivät niin monia hyviä ratkaisuja.

LUE MYÖS