Valtavat palkkaerot vaikuttavat joukkuehenkeen – valioliigalaituri avautui kokemuksistaan: ”Hetkinen, miten hän voi tienata noin paljon”

© Kuva: Getty Images

Valioliigan siirtomarkkinoilla huhuja lentelee päivästä toiseen. Kannattajat toivovat omalta joukkueeltaan sitä isoa hankintaa, joka muuttaisi ensi kaudella kaiken kullaksi. Mutta harvemmin esiin nostetaan sitä, miten pelaajat suhtautuvat suuriin hankintoihin ja niiden aiheuttamiin valtaviin palkkaeroihin.

Crystal Palacen laituri Andros Townsend vieraili TalkSportin haastattelussa kertomassa omista kokemuksistaan. Joukkueen sisällä palkkaerot voivat olla todella suuria, eikä se voi olla vaikuttamatta joukkueen dynamiikkaan.

– Se voi sekottaa pukuhuonetta, Townsend totesi lyhyesti.

Manchester United sopii tässä tapauksessa erinomaiseksi esimerkiksi. Torstaina United ilmoitti Alexis Sánchezin siirtyvän Internazionaleen ilmaisella siirrolla. Alexis tienasi Unitedissa arviolta noin 616 000 euroa viikossa, mutta peliesitykset olivat kaukana toivotusta. Summa oli valtava verrattuna esimerkiksi nuorten pelaajien palkkoihin.

Tällä hetkellä United on huhujen mukaan kiinnostunut Jadon Sanchosta sekä Jack Grealishista. Sanchon kohdalla Saksasta kantautuneet tiedot ovat kuitenkin osoittaneet, ettei kauppa ole vielä lähelläkään toteutumista. Joka tapauksessa United olisi valmis tarjoamaan uudelle tähtihankinnalleen valtavaa palkkapussia.

Townsend on kokenut palkkaerojen vaikutukset monelta kantilta.

– Olen nähnyt molemmat. Kun olin Spursissa nuorena pelaajana yrittämässä läpimurtoa, hankimme Erik Lamelan. Kun hän liittyi joukkueeseen, olin tavallaan vielä hänen edellään, ja minä sain noin  5 000 puntaa viikossa ja lehtitietojen mukaan hänellä (Lamelalla) oli 60 000 punnan viikkopalkka.

– Olin nokkimisjärjestyksessä hänen edellään sillä hetkellä, mutta palkkani ei ollut lähelläkään hänen tienestejä, joten kyllä se hieman aiheutti levottomuutta, Townsend kertoi.

Kun Townsend siirtyi Crystal Palaceen kesällä 2016, oli hän joukkueensa parhaiten palkattuja.

– Sama tapahtui Palacessa, mutta tällä kertaa se olin minä (joka tienasi paljon). Tienasin enemmän kuin muut pelaajat, jotka olivat olleet siellä jo pidempään, enkä aloittanut mitenkään lennokkaasti. En pelannut hyvin, ja se aiheutti levottomuutta, kun muut pelaajat miettivät: ”Hetkinen, miten hän voi tienata noin paljon, jos minä ansaitsen vain tämän verran?” Kyllä se voi aiheuttaa ongelmia, Townsend avasi.