Man Unitedin siirtotoiveille täystyrmäys, saksalaislehti vertasi brittimediaa Donald Trumpin lehdistötilaisuuksiin – ”Jadon Sanchosta ei ole ikinä tehty tarjousta

© Kuva: Getty Images

Iso saksalaislehti Süddeutsche Zeitung on ottanut kovan linjan käsitellessään englantilaismediaa ja niiden siirtomarkkinoita käsitteleviä jalkapallouutisia. Dortmundista raportoineen toimittaja Freddie Röckenhausin mukaan ”englantilaisten lehtien ja verkkosivujen seuraaminen muistuttaa USA:n presidentin Donald Trumpin lehdistötilaisuuksia”.

Artikkelin aiheena ovat viikkojen ajan velloneet huhut Englannin maajoukkuelaituri Jadon Sanchon siirrosta Manchester Unitediin. Brittimedia on vakuutellut siirron olevan jota kuinkin sinettiä vailla, mutta Süddeutsche Zeitung leimaa nämä puheet yksiselitteisesti ”valeuutisiksi”. Fake News, Donald Trumpin terminologialla.

Jadon Sancho jatkaa pelejään Borussia Dortmundissa, lehti vakuuttelee. Varmemmaksi vakuudeksi se on haastatellut Borussia Dortmundin johtohenkilöitä, jotka tyrmäävät täysin brittilehdistön väittämät neuvottelut Sanchon siirrosta.

– Borussia Dortmund ja Manchester United eivät ole olleet Sanchon siirtoa koskien toistaiseksi minkäänlaisessa yhteydessä. Ei myöskään epäsuorasti tai väitettyjen välittäjien kautta, Dortmundin toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzke toteaa lehdessä.

– Minä lähden siitä, että Jadon matkustaa kanssamme maanantaina harjoitusleirille ja pelaa meillä ensi kaudella, urheilujohtaja Michael Zorc täydentää.

Manchester Unitedilla riittää kyllä maksukykyä, mutta silti koronaviruspandemia kaatanee huhutun siirron. Saksalaislehden mukaan Manchester United on menettänyt koronaviruksen takia päättyneen kauden aikana arviolta 120 miljoonaa euroa tuloja. Summa on sattumalta juuri sama, jonka Dortmund on Sanchon hintalapuksi määritellyt. Eikä seura aio siitä tinkiä. Toki, jotta tinkiminen voisi edes alkaa, pitäisi seuran ensin saada tarjous, eikä sellaista ole kuulunut.

– Jadonista ei ole ikinä tehty tarjousta. Me olemme silti ilmoittaneet, mitä hänestä pitäisi vähintään maksaa, Watzke kertoo 120 miljoonaan euroon viitaten.

– En usko siitä koituvan vaikeuksia. Jadon on hyväksynyt asian. Hän on mukava ja reilu tyyppi.

Sancho teki päättyneellä kaudella Bundesliigassa 17 maalia ja lukeutuu palkankorotuksensa myötä joukkueen parhaiten palkattuihin pelaajiin. Nuoren iänkin takia korkea hintapyyntö on helppo ymmärtää.

Siirtoneuvotteluja vaikeuttaa entisestään sekin, että Watzke ja Zorc ovat sopineet Jadon Sanchon ja hänen neuvonantajansa kanssa takarajan mahdolliselle siirrolle. Tuo takaraja tulee vastaan ensi maanantaina 10. elokuuta, sillä silloin alkaa Dortmundin harjoitusleiri. Vaikka Manchesterista on muistutettu siirtoikkunan olevan auki lokakuuhun saakka, on Watzke vakuutellut, että ”tuon päivämäärän jälkeen ei Sancho enää tämän kauden aikana seuraa vaihda”.

Manchester Unitedin toimitusjohtaja Ed Woodward on jo valitellut julkisesti Dortmundin korkeaa hintapyyntöä. Unitedin uskotaan olevan valmis 70-80 miljoonan euron tarjoukseen, mutta Dortmund-johdon lausuntojen valossa näyttää selvältä, ettei sellaista tulla hyväksymään.