Arsenal voitti Valencian Eurooppa-liigan välierien ensimmäisessä osassa Lontoossa lopulta maalein 3-1 ja nappasi siten vahvan kiinnityksen finaalipaikasta.

Valencia sai otteluun komean lähdön. Kuudella puolustajalla otteluun lähtenyt Valencia nappasi johtoaseman 11. minuutilla, kun Mouctar Diakhaby pääsi puskemaan vieraat maalin etumatkalle.

Diakhabya taklattiin rajusti muutama minuutti ennen johto-osumaa, mutta ranskalainen palasi kentälle juuri ennen tekemäänsä maalia.

Valencian johtoasema ei kestänyt kauaa. Alexandre Lacazette syötti Pierre-Emerick Aubameyangin puolittaiseen läpiajoon. Gabonilaiskärki odotti Valencian boksissa Lacazettea, joka pääsi siirtämään Arsenalin tasoihin.

Seuraava maali syntyi kymmenisen minuuttia myöhemmin. Lacazette puski pallon kohti Valencia-vahti Netoa, joka torjui pelivälineen tolppaan. Pallo kimposi tolpan kautta Valencian verkon sisälle, josta Neto kauhoi sen vielä pois. Pallo oli kuitenkin selvästi maalissa ja osuma hyväksyttiin.

Arsenal pisti ottelun pakettiin lisäajalla. Aubameyang siirsi Arsenalin kahden maalin etumatkalle Valencian maalin edustalta. José Luis Gayá ei päässyt keskitykseen väliin ja Aubameyangilla oli helppo työ viedä Arsenal kohti Eurooppa-liigan finaalia.

Otteluparin toinen osa pelataan ensi viikon torstaina Mestallalla Valenciassa.