Arsenalin ja Norwichin välinen ottelu päättyi sunnuntaina 2-2-tasapeliin Carrow Roadilla. Teemu Pukki palasi maalien makuun, mutta Pierre-Emerick Aubameyangin kaksi osumaa pelastivat Tykkimiehet tappiolta.

Kyseessä oli Arsenalin ensimmäinen ottelu Fredrik Ljungbergin alaisuudessa Unai Emeryn potkujen jälkeen.

Norwich City FC

@NorwichCityFC
A hard-fought point 💪

#NORARS 2-2 (FT)

Peli lähti käyntiin Arsenalin käskytyksessä. Ensimmäinen hyvä maalipaikka nähtiin jo viiden minuutin pelin jälkeen, kun Alexandre Lacazette pääsi laukomaan lähietäisyydeltä Joe Willockin yrityksen jälkeen. Ranskalaishyökkääjä ei kuitenkaan osunut puhtaasi palloon, ja Norwich-maalivahti Tim Krul onnistui siirtämään yrityksen kulmaksi.

Kymmenen minuutin kohdalla Arsenal kävi jälleen lähellä avausmaalia, kun Shkodran Mustafi puski pallon Krulin ylitse kulmapotkusta. Onel Hernández oli kuitenkin mies paikallaan, pelastaen keltapaidat maaliviivalta. Seuraavasta kulmapotkusta Calum Chambers pakotti Krulin erinomaiseen torjutaan.

21 minuutin pelin jälkeen Norwich otti kuitenkin kamppailussa johdon Arsenalin pitkästä painostuksesta huolimatta.

Kenny McLean pelasi pallon pystyyn Pukille, joka oli täysin yksin Arsenalin puolustuslinjan edessä. Apuja suomalaiskärki ei kuitenkaan tarvinnut, ja pienten suunnanmuutosten jälkeen laukaus rangaistusalueen ulkopuolelta kimposi Mustafin kautta maaliverkon perukoille.

Maalillaan Pukki katkaisi jo kahdeksan ottelun mittaiseksi venyneen kuivan kautensa Norwichin paidassa. Pukilla on nyt kasassa yhteensä seitsemän maalia ja kolme maalisyöttöä tältä Valioliiga-kaudelta.

9 - Teemu Pukki has scored his first goal in nine @premierleague appearances for Norwich, ending a run of 18 shots and 773 minutes on the pitch without scoring in the competition. Awaited.

Arsenal nousi ottelussa kuitenkin nopeasti tasoihin hämmentävän pilkkuepisodin jälkeen. Christoph Zimmermann aiheutti vieraille rangaistuspilkun huitaistuaan Mesut Özilin keskittämää palloa kädellä.

Pierre-Emerick Aubameyangin pilkkulaukaus jäi Krulin hyppysiin, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen pilkku päätettiin uusia. Videohidastusten perusteella Krul oli tullut laukauksen hetkellä liikaa vastaan, ja Norwichin pelaajat rynnänneet boksiin liian aikaisin.

Aubameyang sai luvan laukoa uudelleen, ja tällä kertaa yritys meni maaliin Krulin aavistaessa toiseen suuntaan. Ottelu jatkui 1-1-tasatilanteessa.

bwin

@bwin
21' Pukki puts Norwich ahead

26' Krul saves Aubameyang's penalty

27' VAR orders spot-kick retaken

29' Aubameyang scores at second attempt

#NORARS

Tasoitusmaalin jälkeen Arsenal jatkoi pallollista hallintaansa, mutta ei onnistunut pääsemään erinomaisille maalipaikoille. Norwich otti lopulta uudelleen johdon, juuri ennen puoliaikavihellystä.

Hernández ohjasi Chambersin pois tontiltaan, pelaten pallon vierelleen Todd Cantwellille. 21-vuotias nuorukainen maalasi viime viikolla Evertonia vastaan, ja onnistui nyt uudelleen erinomaisella viimeistelyllä.

Puoliajalle edettiin Norwichin 2-1-johdossa.

Toisella jaksolla Arsenal jatkoi vaarallisten maalipaikkojen luomista erikoistilanteista. 57 minuutin kohdalla painostus tuotti tulosta kulmapotkun päätteeksi.

Chambers ohjasi Özilin keskityksen Mustafille, jonka laukaus jäi kuitenkin ensimmäiseen mieheen. Pallo pomppi takatolpalla odottelevalle Aubameyangille, joka sivalsi pelivälineen maaliin erinomaisella viimeistelyllä.

Aubameyang, yksi viime kauden maalikuninkaista, on tehnyt tällä Valioliiga-kaudella peräti kymmenen maalia. Hän on tehnyt myös yhteensä kymmenen maalia 11 ottelussa Valioliigan sarjanousijoita vastaan.

10 - Pierre-Emerick Aubameyang has scored 10 goals in 11 Premier League games against newly-promoted sides. Bully.

Norwich kävi muutamaan otteeseen hyvin lähellä johtonsa uusimista. Bernd Leno oli kuitenkin maalillaan säkenöivässä vireessä.

Saksalaisvahti torjui ensiksi McLeanin terävän laukauksen tolppaan 59. minuutilla. Vain hetkeä myöhemmin Pukki pyörähti irti Mustafin vartioinnista ja haki takakulmaa, mutta Leno torjui suomalaiskärjen laukauksen erinomaisesti jalallaan.

Ottelun kulku vaihteli joukkueelta toiselle, mutta lopussa Norwich kävi lähempänä voittomaalia. Arsenalin toiseksi sankariksi Aubameyangin rinnalle noussut Leno onnistui kuitenkin pitämään pelin tasoissa.

Tapahtumarikas kamppailu päättyi 2-2-tasapeliin, ja Arsenalin voitoton putki Valioliigassa kasvoi jo kuuden ottelun mittaiseksi. Viimeksi joukkue kärsi yhtä pitkästä kuivasta kaudesta vuonna 2011.

Norwich jatkaa Valioliigan pudotusviivan alapuolella 11 pisteen voimin. Arsenal on puolestaan kahdeksas, mutta voi pudota yhden sijan alaspäin, jos Manchester United voittaa myöhemmin tänään Aston Villan.

Valioliiga sunnuntaina 1.2.

16:00
Norwich 2-2 Arsenal
21′ T. Pukki
29′ P. Aubameyang (rp.)