Arsenalista tuli FA Cupin 3. kierroksen tähän mennessä suurin uhri. Oli Cupista pudonnut aiemmin jo muun muassa Newcastle, mutta silti Gunnersin putoamista voinee pitää tärkeimpänä suurseuran kaatona. Onhan ”Big six” -seura Arsenal Valioliigassakin paraikaa neljäntenä.

Arsenal vieraili cup-sunnuntain päätteeksi Nottinghamissa. Moni saattoi hieraista silmiään, kun Arsenal pelasi kokovalkoisessa peliasussa, jossa aivan kaikki – sukkia, pelinumeroita, logoja ja mainoksia myöten – oli valkoista. Asuvalinnalle oli hyvä selitys ja sen takana tärkeä viesti, sillä se oli ainutkertainen kampanja Lontoossa ikävästi yleistyneitä teini-ikäisten surmia kohtaan.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Ensimmäinen puoliaika ei suuria hienouksia tarjonnut, sillä kummallekaan maalivahdille ei tilastoitu ainuttakaan torjuntaa. Arsenal laukoi kaikkiaan kuusi kertaa, mutta kudeista kaksi meni ohi ja neljä Nottingham onnistui blokkaamaan.

Toisellakaan jaksolla Arsenal ei ollut yhtään aikaansaavempi, vaan se jäi koko ottelussa ilman ainuttakaan laukausta kohti maalia. Nottingham sen sijaan laukoi kolme kertaa kohti Arsenalin maalia.

Kaksi ensimmäistä yritystä Arsenal-vahti Bernd Leno torjui erinomaisesti, mutta kolmatta kertaa Lenokaan ei joukkuettaan enää pelastanut. Vaihdossa aloittanut Lewis Grabban juoksi maalinedustalle tekopaikkaan ja ohjasi hienosti Ryan Yatesin tarkan keskityksen maaliin.

[readmore from=FA-Cup]

Historia toisti sikäli itseään, että myös neljä vuotta ja kaksi päivää aiemmin Nottingham oli pudottanut Arsenalin FA Cupista samassa vaiheessa, tuolloin maalein 4-2.

Nottingham kohtaa seuraavalla, 32 joukkueen kierroksella Leicesterin. Viimeinen kolmannen kierroksen ottelu pelataan maanantai-iltana. Siinä vastakkain ovat Manchester United ja Aston Villa.

Juttua ja sen otsikkoa on muokattu 9.1. kello 23.07. Muokkaukset koskevat sanavalintoja Arsenalin valkoista peliasua koskien. Taustalla oli tärkeä kampanja, eikä otsikolla haluttu hienoa kampanjaa lainkaan vähätellä.