Englannin päävalmentaja Gareth Southgate oli tiistaina erittäin tyytyväinen Arsenalin Bukayo Sakan esitykseen EM-kisojen lohkovaiheen päätöspelissä Tšekkiä vastaan.

Saka, 20, ei päässyt kahdessa aiemmassa lohkopelissä kentälle ollenkaan, mutta tiistaina hän oli alusta asti mukana ja aiheutti oikealla laidalla jatkuvasti hankaluuksia Tšekin puolustajille 1-0-voitossa. Hienot otteet poikivat Sakalle ottelun parhaan pelaajan palkinnon.

Southgaten mukaan Saka on ollut todella hyvä koko maajoukkuekomennuksen ajan, vaikka pääsikin vasta ensimmäistä kertaa EM-turnauksessa irti.

– Olemme olleet erittäin vaikuttuneita Bukayo Sakasta koko kuukauden, kommentoi Southgate Sky Sportsille.

– Hän oli loistava Middlesbrough’ssa (maajoukkueen harjoituskeskuksessa) ja me olemme pitäneet hänen pelaamisestaan pallollisena ja pallottomana. Hän otti tänään fantastisesti palloja vastaan paineen alla.

– En voi puhua hänestä tarpeeksi hyvää. Hän ansaitsi tämän mahdollisuuden. Hän on ollut erinomainen siitä lähtien, kun hän liittyi tähän leiritykseen.

– Me puhuimme hänen pelaamisestaan joissain aikaisemmissa peleissä, ja hän ansaitsi mahdollisuutensa tänään ja hän tarttui siihen. Hän oli uskomaton.

Saka oli tyytyväinen sekä omaan että joukkueensa esitykseen.

– Pelasimme ajoittain todella hyvää jalkapalloa. Meillä oli tietty vähän enemmän vapautta ja mahdollisuuksia ilmaista itseämme kentällä, koska olimme varmistaneet jatkopaikan jo ennen ottelua. Uskon sen näkyneen tänään, ja olen todella tyytyväinen omaan ja joukkueemme suoritukseen.

– Valmentaja vain sanoi minulle, että ”Mene näyttämään osaamistasi kuten seurajoukkueessa tällä kaudella.” Välillä se tarkoitti vastustajia kohti ajamista, ja minä teinkin sitä, vein meitä ylöspäin kentällä.

Englanti eteni jatkoon lohkovoittajana. Se saa seuraavalla kierroksella vastaansa Ranskan, Saksan, Portugalin tai Unkarin.

UEFA EURO 2024

@EURO2024
Baller ✅

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Bukayo Saka named Star of the Match after an electric display in attack for England 🌶️

Did you predict that? 🤔

@Heineken | #EUROSOTM | #EURO2020