Valioliigan putoamistaistelu kiristyi: ”Tänään emme tarvinneet apua”

© Kuva: Getty Images

Huddersfieldin ja Fulhamin putoaminen Valioliigasta varmistui tällä kaudella poikkeuksellisen varhain, sillä vain kerran koko sarjan historiassa kaksi putoajaa oli ollut selvillä jo vähintään viisi kierrosta ennen sarjan päätöstä. Kolmannesta putoajan paikasta, tai tarkemmin sanottuna putoamisen välttämisestä, on kuitenkin tulossa ankara taisto. Sen takasi Cardiffin tiistainen 2-0 -voitto Brightonista ”kuuden pisteen kamppailussa”. Tappio olisi lähestulkoon sinetöinyt Cardiffin putoamisen.

– Me olemme elossa, Cardiffin valmentaja Neil Warnock totesi Sky Sportsille.

– Teimme sunnuntain pelistä mielenkiintoisen. Parempi näin, kuin että olisimme jo pudonneet, joten ottelusta tulee hyvä. Cardiff City Stadium on varmasti täynnä.

Pelissä, johon konkariluotsi viittaa, Cardiff saa vieraakseen sarjakärki Liverpoolin. Vaikka haaste onkin lähes kovin mahdollinen, on omiin mahdollisuuksiin uskottava.

– Meillä on yhteensä neljä peliä, ja meidän on tehtävä parhaamme, Warnock korostaa.

Cardiff on nyt kaksi pistettä putoamisviivan päällä olevaa Brightonia perässä, mutta Brightonilla on ottelu vähemmän pelattuna. Liverpool-pelin lisäksi Cardiff isännöi Crystal Palacea sekä vierailee Fulhamin ja Manchester Unitedin kotistadioneilla. Brightonin loppuohjelma on vähintään yhtä haastava: se kohtaa vieraissa Wolvesin, Tottenhamin ja Arsenalin ja kotikentällään Newcastlen ja Manchester Cityn.

Cardiffin kausi on ollut luvalla sanoen haastava. Seuran ennätyshankinta Emiliano Sala kuoli traagisessa lento-onnettomuudessa kaksi päivää siirtonsa jälkeen tammikuussa. Maaliskuun lopussa Cardiffia puolestaan koeteltiin, kun kauden räikein tuomarivirhe johti Chelsean tasoitusmaaliin.

Neil Warnock onkin ylpeä joukkueensa taistelutahdosta ja siitä, ettei Cardiff lannistunut Chelsea-pelissä kokemaansa vääryyteen.

– Meillä on edelleen vaikea tehtävä edessämme. Meistä tuntuu, että meillä pitäisi olla enemmän pisteitä.

– Chelsea-ottelun tapahtumat tekivät meille hallaa, mutta kaikki kunnia pojille. He jatkavat taistelua, ja tänään emme tarvinneet apua. Joukkue teki kaiken oikein, ja ansaitsimme voittomme, 70-vuotias Warnock kehui.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!