Chelsean espanjalainen keskikenttäpelaaja Cesc Fàbregas pelasi lauantaina mahdollisesti viimeisen ottelunsa Englannin kentillä.

Fàbregas, 31, ja kumppanit kaatoivat FA Cupin kolmannella kierroksella Nottingham Forestin 2-0. Espanjalaispeluri toimi ottelussa Chelsean kapteenina.

Hän sai raikuvat aplodit tullessaan vaihtoon 85. minuutilla. Ottelun jälkeen Fàbregas kierteli Stamford Bridgen nurmella taputtaen ja vilkuttaen lontoolaiskannattajille kyyneleet silmissään.

Fàbregasin on huhuttu läpi tammikuun siirtyvän Ranskan pääsarjan AS Monacoon, jota valmentaa hänen entinen joukkuekaverinsa Thierry Henry. Hän ei vielä BBC:n haastattelussa vahvistanut siirtoaan, mutta rivien välistä oli havaittavissa, että lähtö on lähellä.

– En odottanut kaiken tämän tapahtuvan tänään. En voi sanoa mitään, koska kunnioitan Chelseaa, mutta kaikki tietävät tilanteen.

Fàbregas siirtyi Chelseaan kesällä 2014 Barcelonasta 33 miljoonalla eurolla. Hän on voittanut kaksi Valioliigan mestaruutta lontoolaisten kanssa.

Jos Fàbregasin siirto Monacoon toteutuu, hän jättänee lopulliset hyvästit englantiselle jalkapallolle vietettyään yhteensä 12 ja puoli vuotta Britteinsaarilla, ensin Arsenalissa ja nyt Chelseassa.

– Aika lentää. Tuntuu kuin olisin aloittanut ammattilaisurani viime viikolla. Nyt siitä on jo yli 15 vuotta.

– Nuorille pelaajille yksi vinkki: Nauttikaa jokaisesta sekuntista. Sinun on oltava valmis pelaamaan kolmen päivän välein, elettävä kritiikin ja sen kanssa, että kaikki sanovat sinulle, kuinka hyvä olet. Ylä- ja alamäkiä tulee, mutta aika todella lentää.