Cesc Fàbregas kertoi miksi hän hylkäsi Man Unitedin siirtyäkseen Arsenaliin: ”Se yllätti minut”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Cesc Fàbregas on kertonut, minkä takia hän siirtyi Manchester Unitedin sijaan Arsenaliin vuonna 2003, kun hän päätti jättää Barcelonan akatemian.

Fàbregas oli vain 15-vuotias, kun hän tarttui mahdollisuuteensa siirtyä Englantiin. Katalonialaisseuran akatemiakasvatti oli saanut tarjouksen sekä Manchester Unitedilta että Arsenalilta, mutta tavattuaan Arsène Wengerin Pohjois-Lontoossa, päätöksenteko oli helppoa.

– Olin 15-vuotias. Olin joukkueen kapteeni. Olin hyvin arvostettu. Minun lisäkseni joukkueesta löytyi [Andrés] Iniesta ja muita sellaisia pelaajia, joista näki että heillä olisi potentiaalia ammattilaiseksi, Fàbregas kertoi Rio Ferdinandin YouTube-kanavan FIVE:n vieraana.

– Yksi päivä Arsenalin kykyjenetsijä tuli juttelemaan vanhemmilleni ja hän halusi neuvotella muutamasta asiasta kanssani. Hän kertoi, että hän oli nähnyt minun pelaavan yli 50 kertaa. Hän sanoi että minut oli tehty pelaamaan Arsenalille Valioliigassa. Hän näytti minulle, mitä kaikkea hän on pelityylistäni oppinut, ja hän soitti Arsène Wengerille viedäkseni minut Lontoon Colneyyn, ja David Deinille jotta he tekisivät minusta tarjouksen ja esittelisivät minulle seuran harjoituskeskuksen.

– Siihen aikaan minulla oli myös tarjous Man Unitedilta. Minun oli määrä tehdä kaksi matkaa, Lontooseen ja Manchesteriin, ja menin Lontoon Colneyyn, keskellä kesäkuuta, kun kaikki olivat lomalla. Wenger oli Pariisissa. Hän kuitenkin lensi yksityiskoneella tavatakseen minut. Dean (Arsenalin silloinen varapuheenjohtaja) tuli myös tapaamaan minua.

– Se yllätti minut. Wow… Wenger. Olen 15-vuotias, olen suoranaisesti ei-kukaan, ja tämä kaveri tulee kesken kesälomansa tapaamaan minua. Me juttelimme, hän jutteli minun äidilleni, näytti minulle harjoituskentän. Rakastuin siihen projektiin.

Fàbregas vietti kahdeksan vuotta Arsenalin kirjoilla, jonka jälkeen hän palasi Barcelonaan vuonna 2011. Espanjalaispelaaja esiintyi yhteensä 304 kertaa Tykkimiesten paidassa, voittaen siellä yhden FA Cupin mestaruuden. 33-vuotias keskikenttämies edustaa tällä hetkellä AS Monacoa.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS