Cesc Fàbregas on kertonut, miten José Mourinho houkutteli hänet Barcelonasta Chelseaan vuonna 2014.

Espanjan maajoukkuemies jätti Camp Noun palatakseen Lontooseen, missä hän oli ehtinyt edustaa Arsenalia jo kahdeksan vuoden ajan. Mourinhon alaisuudessa hän kuitenkin voitti ensimmäiset valioliigapokaalinsa, sekä yhden FA Cupin ja Liigacupin mestaruuden.

Fabregas on nyt selittänyt, miten hänen ja Mourinhon keskustelut etenivät ennen pelintekijän siirtoa Stamford Bridgelle, ja miten portugalilaisluotsilla on tapana päästä pelaajiensa pään sisään.

– Josélla on yksi pelisysteemi, mutta hän tekee todella hyvin töitä sen eteen. Hänellä on tietynlaiset pelaajat sitä pelisysteemiä varten, Fàbregas kertoi Rio Ferdinandin YouTube-kanavan FIVE:n haastattelussa.

– Yhtenä päivänä, kun ensimmäistä kertaa tapasin hänet, hän kertoi minulle: ”Tarvitsen kaksi pelaajaa, ja aion hankkia Diego Costan. Jos sinäkin tulet, tämä joukkue voittaa mestaruuden”, hän kertoi piirtäessään joukkuetta paperille.

[readmore from=Jose-Mourinho]

– Ensimmäisenä päivänä kun tapasimme, hän sanoi: ”Tarvitsen vain kaksi pelaajaa: Diegon, joka on periaattessa jo hankittu”. Ja sitten Thibaut Courtois tuli [lainalta Atlético Madridista], mutta ilman häntä meillä olisi silti ollut Petr Cech. Periaatteessa sama. Mutta hän sanoi: ”Jos sinäkin tulet, me voitamme mestaruuden”.

– Hän on mahtava valmentaja mahtaville pelaajille. Hän leikkii sinun mielesi kanssa. Hän stimuloi sinua. Yhtenä päivänä, meillä saattoi mennä todella hyvin liigassa, jonka jälkeen hän tekstasi sinulle kertoakseen sinulle miten hyvä pelaaja olet ja miten pelaat niin hyvin… [Mutta sitten viestissä saattoi myös lukea] ”tänään olit roskaa”. Tällä tavalla, hän leikkii sinun kanssasi.