Chelsea pyrki rypistelemään jälleen Arsenalin rinnalle taistelussa elintärkeästä paikasta Valioliigan neljän kärjessä. Se kun toisi ensi kaudelle jälleen paikan Mestarien liigassa. Lontoolaiset saivat kuitenkin pettyä, sillä kotijoukkue Everton oli sille tänään liian kova pala.

Avausjaksoa hallitsi selvästi Chelsea, mutta kovin montaa laadukasta maalipaikkaa se ei silti saanut luotua. Terävimmillään Blues oli heti ensimmäisellä kymmenminuuttisella, mutta Eden Hazardin tolppakutia lähemmäs maalia se ei päässyt. Kotijoukkue Everton puolestaan ei laukonut ensimmäisellä puoliajalla kertaakaan kohti Chelsean maalia.

Heti toisen puoliajan alkajaisiksi Everton pani kuitenkin tuulemaan. Ensin Kepa Arrizabalaga sai tehdä parhaansa onnistuakseen torjumaan André Gomesin laukauksen kulmapotkuksi. Ensimmäinen kulmapotku ei vielä tulosta tuonut, mutta toisesta vieraiden verkko soi. Kepa torjui vielä Dominic Calvert-Lewinin puskun, mutta paluupallosta Richarlison puski armotta isännät 1-0 -johtoon.

Tunnin pelin kohdalla kotiyleisö kohahti maalivahti Jordan Pickfordin pysäytettyä komeasti Gonzalo Higuaínin yrityksen. Tilanne tuomittiin samalla kuitenkin myös paitsioksi.

71. minuutilla Chelsea sai lisää lunta tupaan. Marcos Alonso kamppasi rankkarialueella Richarlisonin, ja tuomari näytti rankkaria. Baskivahti Kepa torjui vielä Gylfi Sigurdssonin heikohkon rankkarin, mutta islantilainen sijoitti paluupallon varmasti verkkoon: 2-0.

Kunnon kiriä Chelsea ei aikaiseksi saanut, vaan pisteet jäivät Evertonille maalein 2-0. Ansaitusti, sillä toisella jaksolla kotijoukkue oli selvästi terävämpi.

Chelsea jatkaa sarjassa kuudentena kolmen pisteen päässä neljäntenä olevasta Arsenalista. Everton nousi voittonsa myötä sijalle 11.

Evertonille voitto oli ensimmäinen kotikentällä yli kahteen kuukauteen. Chelsea puolestaan ei ollut hävinnyt ainuttakaan ottelua varsinaisella peliajalla seitsemään viime otteluun eli noin kuukauteen. Edellistä Evertonin voittoa Chelseasta saadaan hakea maaliskuulta 2016.