Valioliigan kaikkien aikojen paras maalintekijä Alan Shearer analysoi Chelsean ”Sarri-pallon” ongelmia sunnuntain Wolverhampton-ottelun jälkeen. Lontoolaiset nousivat vain vaivoin 1–1-tasapeliin Eden Hazardin viime hetken maalin turvin.

– He olivat liian hitaita, he olivat liian kömpelöitä, ja liian monta kertaa he menivät poikittain tai alaspäin eivätkä liikuttaneet Wolvesin pelaajia riittävästi – sen sijaan, että olisivat käyttäneet laitoja tai syöttäneet palloa ylöspäin, Shearer kommentoi Match of the Day -lähetyksessä.

Shearerin mielestä Wolverhamptonilla on selvä ja toimiva pelisysteemi, jota joukkue noudattaa. Chelseakin voisi ottaa siitä opiksi.

– Kun pelaa tuolla tavalla, tarvitaan kaveri, joka pitää palloa ylhäällä ja tuo muut mukaan peliin.

– Wolves pelaa viiden puolustuslinjalla ja kolmen keskikentällä. He pelaavat tiiviisti, ja läpi päästäkseen on oltava nopea. Miehet on organisoitu pallon taakse, ja jos haluaa venyttää heidän muotoaan, on käytettävä laitoja. He (Chelsea) eivät tehneet sitä alkuunkaan tarpeeksi nopeasti.

Shearer sanookin, että Chelsean suuri ongelma on turhan hidas pelitempo keskikentällä.

– Mainitsin liian monesta kosketuksesta. Jorginho, pelaa ylöspäin. Hän ottaa kosketuksen ja päättää, että on pelattava alaspäin. Se sopi Wolvesille.

Lähde: Football London