Chelsea voitti ranskalaisseura Rennesin kauden kolmannessa Mestarien liiga -ottelussaan vakuuttavin 3-0-lukemin keskiviikkoiltana.

Timo Werner teki kaksi rangaistuspotkumaalia kahdesta Dalbertin virheestä, joista toinen johti hänen ulosajoonsa. Tammy Abraham maalasi toisella jaksolla Chelsean kolmannen.

Vaikka Rennes joutuikin pelaamaan yli 45 minuuttia vajaamiehisenä, antoi Chelsean voitto taas ison osoituksen lontoolaisten puolustuspelaamisen kehittymisestä.

Yhdeksän maalia kauden ensimmäiseen viiteen valioliigapeliinsä päästänyt Chelsea on pitänyt nollapelin jo viidessä peräkkäisessä ottelussaan, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Squawka

@Squawka
Chelsea 10-0 Everyone Else

The Blues’ record when Thiago Silva and Kurt Zouma start together is ridiculous. 🧱

Chelsea aloitti ottelun sähäkästi ja siirtyi johtoon jo avauskympin sisällä.

Rennes-puolustaja Dalbert rikkoi Werneriä rangaistusalueen sisällä. Tavallisesti Chelsean rangaistuspotkut ampunut Jorginho, joka epäonnistui viime viikolla 11 metristä jo toista kertaa tällä kaudella, ei ottanut enää vastuuta pilkulta. Werner astui hänen sijaan itse pallon taakse ja laukoi sen vastustamattomasti vasempaan alakulmaan. 1-0.

Rennes pääsi Chelsean avausmaalista huolimatta hyvin takaisin mukaan peliin. Lukuisat keskitykset aiheuttivat harmaita hiuksia kotijoukkueen puolustajille, mutta Edouard Mendy ei joutunut entistä seuraansa vastaan torjuntatöihin.

Kun ottelua oli takana 39 minuuttia, vietiin pallo toistamiseen pilkulle. Abrahamin laukaus kimposi rangaistusalueen sisällä seisseen Dalbertin jalkaan ja siitä hänen käteensä. Erotuomari tarkasti tilanteen VAR-monitorilta ja vihelsi tilanteesta rangaistuspotkun. Samalla Dalbert sai ottelun toisen keltaisen korttinsa ja lensi tylysti suihkuun.

Werner astui jälleen pallon taakse. Tällä kertaa laukaus oli entistä parempi, ja se pamahti lujaa vasempaan yläkulmaan. Chelsea siirtyi 2-0-johtoon ja Rennesin tilanne näytti nyt hyvin tukalalta.

Football on TNT Sports

@footballontnt
A second Chelsea penalty and Chelsea are 2-0 up at the break...

⚽️⚽️ Two Werner goals
🟨🟨 Two Dalbert yellows

You have to feel for the Rennes defender here!

Toisella puoliajalla Chelsea sai keskittyä entistä vapaammin maalien tekemiseen. Tauon jälkeen peli ei ehtinytkään jatkua kuin viitisen minuuttia, kun sinipaidat ottivat jo hyödyn yhden pelaajan miesylivoimastaan.

Voimakkaalla juoksulla pystyyn spurtannut Reece James keskitti pallon matalana boksiin oikealta laidalta. Abraham ehti siihen ensimmäisenä ja ohjasi sen varmuudella sisään. 3-0.

Kymmentä minuuttia myöhemmin Frank Lampard näki johtoaseman sen verran vakuuttavana, että hänen oli helppo alkaa kierrättämään joukkuetta. Thiago Silva, N’Golo Kanté, Ben Chilwell ja Abraham jättivät kaikki kentän 68. minuuttiin mennessä, kun sisään vaihdettiin Olivier Giroud, Mateo Kovacic, Emerson ja Antonio Rüdiger.

74. minuutilla Giroud’lle avautui erinomainen sauma viedä Chelsea jo neljän maalin johtoon, mutta hänen viimeistely-yrityksensä Hakim Ziyechin nokkelasta pystysyötöstä suuntautui päin vastaan tullutta Rennes-vahtia. Sen jälkeen Lampard käytti viimeisen vaihtonsa heittämällä Callum Hudson-Odoin Ziyechin tilalle.

Seitsemän minuuttia ennen päätösvihellystä Chelsea oli jo lähellä päästää sen ensimmäisen maalinsa peräti viiteen otteluun. Clément Grenier pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta Mendy venyi maalillaan erinomaiseen torjuntaan. Lisäajalla Giroud puski vielä yhden Hudson-Odoin keskityksen hieman ohi maalin.

Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan enää onnistuntu ja ottelu päättyi Chelsean 3-0-voittoon. Chelsea nousee tuloksen myötä lohkonsa piikkipaikalle maalieron voimin. Chelsean tavoin seitsemässä pisteessä oleva Sevilla voitti samaan aikaan Krasnodarin 3-2-lukemin.