David De Gean tulevaisuus Manchester Unitedissa on vaakalaudalla johtuen kasvavasta jännitteestä hänen ja manageri Ole Gunnar Solslkjærin välillä.

Manchester Evening News on saanut joukkueen pukukopista tiedon, jonka mukaan De Gean ja Solskjærin tulehtuneet välit olivat lähellä aiheuttaa ”ongelman” ennen kuin Dean Henderson valittiin jo seitsemättä kertaa peräkkäin espanjalaisvahdin sijaan Unitedin maalille sunnuntain Brighton-voitossa.

Lähteen mukaan Solskjærin oli tarkoitus pudottaa De Gea pois 24-vuotiaan Hendersonin tieltä jo niinkin aikaisin kuin 21. marraskuuta, jolloin Manchester United kohtasi West Bromwichin Old Traffordilla.

De Gea reagoi uutiseen kuitenkin niin voimakkaasti, että Solskjærin oli palautettava hänet tolppien väliin. Hendersonin oli määrä avata myös 28. helmikuuta pelatussa ottelussa Chelseaa vastaan, mutta De Gean ilmaistua järkyttyneisyytensä, muutti Solskjær taas suunnitelmiaan.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

De Gean sopimus Unitedin kanssa ulottuu vuoteen 2023 ja ensi kausi olisi hänen kymmenes Manchesterissa. Kuva: Getty Images

LUE MYÖS: Maalitykin loukkaantuminen varjosti Man Unitedin voittoa – Ole Gunnar Solskjær huolissaan

De Gea piti kummassakin pelissä maalinsa puhtaana, mutta jäi neljästä seuraavasta ottelusta paitsi Espanjassa vietetyn isyysloman vuoksi. Sittemmin 30-vuotiasta huipputorjujaa ei ole Unitedin maalilla nähty, minkä vuoksi Hendersonia voidaan pitää nyt joukkueen uutena ykkösvahtina.

LUE MYÖS: Tilanne puhuttaa – Olisiko tästä pitänyt viheltää pilkku Manchester Unitedia vastaan?

MEN:n mukaan suuri osa Unitedin pukuhuoneesta oli jo joulukuun alussa sitä mieltä, että Hendersonin olisi pitänyt nousta De Gean yläpuolelle Solskjærin nokkimisjärjestyksessä. Osapuolten kiristyvien välien vuoksi vaikuuttaa kuitenkin hyvin todennäköiseltä, ettei Solskjærin tarvitse pallotella ”kahden ykkösvahdin” kanssa enää ensi kauden puolella.

[readmore from=David-De-Gea]

Rio Ferdinand totesi sunnuntaina, että hänen entinen joukkuetoverinsa De Gea on ”valmis tekemään kaikkensa päästäkseen pois tästä seurasta” jos hän ei saa ykkösvahdin roolia takaisin itselleen.

Henderson on myös vastahakoisesti valmis siirtymään ensi kaudeksi muualle, jos hänen vastuunsa joukkueessa pienenee. Unitedin akatemiakasvatti, joka siirtyi Old Traffordille vain 14 vuoden ikäisenä, haluaisi kuitenkin vakiinnuttaa itsensä seuran seuraavana pitkäaikaisena ykköstorjujana. Todennäköisempänä pidetään De Gean lähtöä.