Ajax-legenda Sjaak Swart kritisoi Manchester Unitedia siitä, miten keskikenttäpelaaja Donny van de Beekiä on kohdeltu ensimmäisinä viikkoinaan Englannissa.

Van de Beek, 23, allekirjoitti viisivuotisen sopimuksen Unitedin kanssa siirryttyään seuraan Ajaxista noin 40 miljoonalla eurolla aiemmin tässä kuussa. Hän on kuitenkin saanut vain 24 minuutin verran vastuuta Valioliigassa, mikä ei ole miellyttänyt Swartia lainkaan.

Ajax-legendan mielestä Unitedin olisi pitänyt hävitä Brightonille 1-7-lukemin viime viikonloppuna, kun lisäajalla tuomittu rangaistuspotku auttoi punapaidat dramaattiseen 3-2-voittoon Amex Stadiumilla. Van de Beek pääsi ottelussa kentälle vasta 91. minuutilla.

– Vaihtopelaaja; en pidä siitä yhtään, Swart kertoi hollantilaissivusto VoetbalPrimeurin haastattelussa.

Ole Gunnar Solskjær ei ole vielä nimennyt Donny van de Beekiä Manchester Unitedin avaukseen Valioliigan puolella. Kuva: Getty Images

– En itse pystyisi siihen, että tulisin kentälle, kun peliä on neljä minuuttia jäljellä. Managerin olisi jätettävä minut vain penkille.

– Mutta minun on sanottava, että hän teki silti kolme hyvää asiaa [Brightonia vastaan]. Se pilkku, josta ottelun voittomaali syntyi, tuli hänen [hankkimasta kulmapotkusta]. Hän teki hyvää työtä niiden muutaman minuutin aikana.

[readmore from=Manchester-United]

– Mutta heidän olisi pitänyt hävitä ottelu 1-7. Brighton osui tolppaan tai ylärimaan viisi kertaa. Brightonilla on hyvä joukkue, mutta tällaista ei pitäisi tapahtua Manchester Unitedille, Swart lisäsi.

Van de Beek teki valioliigadebyytissään joukkueen ainoan maalin, kun Manchester United hävisi Old Traffordilla 1-3-lukemin Crystal Palacelle. Hän oli ensimmäistä kertaa avuksessa Unitedin 3-0-voitossa Luton Townia vastaan Carabao Cupin kolmannella kierroksella viime viikolla.

Artikkelia ja otsikkoa muokattu 30.9.2020 klo 17.12: Swart ei ole van de Beekin agentti vaan Ajaxin pelaajalegenda ja van de Beekin hyvä ystävä, joka työskentelee van de Beekiä edustavassa agentuurissa.