Englannin jalkapallomaajoukkueen pelaajat ovat todenneet, että on mahdollista, että he poistuvat kentältä kesken Bulgariaa vastaan pelattavan EM-karsintapelin, jos bulgarialaisfanit käyttäytyvät pelaajia kohtaan rasistisesti.

Englannin pelaajista muun muassa Tammy Abraham on saanut tällä kaudella rasistista kohtelua kauden avanneen Super Cupin jälkeen.

Englannin pelaajien kommentit johtuvat Bulgarian aiemmista ongelmista rasismin kanssa. Bulgaria joutuu pelaamaan Englantia vastaan osittain suljetuille katsomoille, sillä bulgarialaisfanit ovat käyttäytyneet rasistisesti Kosovoa ja Tšekkiä vastaan pelatuissa EM-karsintapeleissä.

Bulgarian jalkapalloliiton presidentti Borislav Mihailov pitää englantilaisten puheita loukkaavina. Hänen mukaansa Englannin pelaajat eivät kommenteillaan kunnioita Bulgarian liiton tekemää rasisminvastaista työtä, ja että olettamukset vain luovat myrkyllistä ilmapiiriä pelin ympärille.

− Bulgarialaisyleisö ei ole tehnyt viime aikoina mitään, miksi siihen pitäisi suhtautua etukäteen rasistisena tai vihamielisenä. Tällaiset syytökset ovat epäoikeudenmukaisia, Mihailov sanoi avoimessa kirjeessään.

Lähteet: Sky Sports, BBC