Mestarien liigan englantilaisfinaali Gareth Southgaten kauhuna – alle viikko UNL:n loppuhuipennukseen

© Kuva: Getty Images

Englantilaisella Mestarien liigan finaalilla ollaan herkuteltu viime yö, ja tämä aamupäivä. Yksi englantilaisvalmentaja ei siitä varmasti ole innoissaan.

Gareth Southgaten luotsaama Kolmen Leijonan ryhmä pelaa Nations Leaguen lopputurnausottelun Hollantia vastaan – vain viittä päivää Mestarien liigan ratkaisun jälkeen.

Englannin kohdalla tämä vastakkainasettelu korostuu kenties kaikkia muita maita selkeämmin; brittipelaajista valtaosa pelaa kotoisessa liigassaan. Seurajoukkuefinaalin miehistöistä Liverpoolin ryhmä on melko lailla kansainvälisempi kuin Spursin – mikä ei lainkaan vähennä Southgaten huolenaiheita.

– Mahtava mahdollisuus voittaa jotain, ja sitten on mahdollista, ettei saa joukkuetta kasaan, maajoukkueluotsi tuskaili jo maaliskuussa.

Viidellä voitolla Nations Leaguen välierään tiensä raivanneessa joukkueessa on vilissyt Tottenham-pelaajia. Harry Kanen pelirasitukset ovat jääneet näistä vähimmille; maajoukkuekapteeni on ollut nilkkavamman vuoksi sivussa tähän mennessä kuukauden päivät. Hyökkääjän kuntoutuminen Mestarien liigan finaaliin on edelleen mahdollisuuksien rajoissa. Dele Alli, Kieran Trippier, Danny RoseHarry Winks ja Eric Dier ovat kuuluneet maajoukkueryhmään kilpailussa.

Mestarien liiga vaikuttaa toki myös Englantia vastaan 6. kesäkuuta asettuvan Hollannin ryhmään; Liverpoolin Virgil van Dijkille ja Georginio Wijnaldumille olisi varmasti käyttöä Ronald Koemanin joukkueessa.