Yrittääkö Englanti välttää tahallaan lohkovoiton? Näin vastaa Raheem Sterling

© Kuva: Getty Images

Englanti voittaa EM-kisoissa D-lohkon, mikäli se onnistuu kaatamaan Tshekin tiistaina.

Monen mielestä Gareth Southgaten ei kuitenkaan kannattaisi päätyä lohkoykköseksi, sillä neljännesvälierävastustaja Wembleylle tulisi kivikovasta F-lohkosta, jossa pelaavat Ranska, Saksa ja Portugali.

Kakkoseksi sijoittuminen voisi tuoda ainakin paperilla helpomman vastustajan E-lohkosta, jonka joukkueet ovat Espanja, Ruotsi, Slovakia ja Puola. Tosin ottelu pelattaisiin Kööpenhaminassa.

Englannin maalin Kroatiaa vastaan tehnyt Raheem Sterling vakuuttaa, että kotietu voi olla turnauksessa ratkaiseva tekijä.

– Kun fanit ovat innoissaan ja tekevät stadionista vihamielisen paikan vierasjoukkueen kannalta, minun mielestäni se tuo hyvän edun, hän korostaa Sky Sportsin mukaan.

– Olen painottanut, että meillä on neljä pistettä ja yksi peli jäljellä. Tarvitsemme fanejamme tiistaina päästäksemme maaliviivan yli. Emme ole puhuneet siitä (toiseksi sijoittumisen merkityksestä). Tavoitteena on yrittää voittaa lohko, ja sillä hyvä.

Englannin hyökkäyspään esitykset EM-areenoilla eivät ole toistaiseksi olleet erityisen vakuuttavia. Joukkue on tehnyt vasta yhden maalin.