Erling Braut Håland on kiinnostunut siirrosta Chelseaan, uutisoi The Telegraph.

Englantilaislehden mukaan norjalaishyökkääjä olisi valmis liittymään Euroopan mestareihin jo tämän kesän aikana, mutta suostuvainen odottamaan maisemanvaihtoa myös kesään 2022, jos Chelsea pääsee Dortmundin kanssa sopuun hieman erikoisemmasta diilistä.

Håland on Thomas Tuchelin ykköskohde joukkueensa uudeksi kärkimieheksi. Dortmund ei kuitenkaan ole halukas myymään 20-vuotiasta tähtihyökkääjäänsä tänä kesänä eteenpäin, minkä takia lontoolaisseura on kääntänyt katseensa samalla tulevaan.

Chelsea nimittäin neuvottelee Dortmundin kanssa myös ennakkoon sovittavasta siirrosta, jolla Håland saapuisi Lontooseen vasta vuoden 2022 puolella. Kyseessä ei olisi ensimmäinen kerta, kun osapuolet löisivät kättä päälle vastaavasta järjestelystä.

Chelsea hankki amerikkalaislaituri Christian Pulisicin saksalaisseurasta niin, että kauppa löytiin lukkoon tammikuussa 2019, mutta pelaaja itse saapui Stamford Bridgelle vasta myöhemmin samana vuonna. Chelsea ajaa takaa siis samanlaista sopimusta Hålandin kohdalla, jos jättikauppa tulee Dortmundille vielä tässä kohtaa liian aikaisin.

[readmore from=Chelsea]

Hålandin hankkiminen tämän kesän siirtoikkunassa maksaisi Chelsealle yli 150 miljoonaa puntaa, mutta hänen Dortmund-sopimukseensa sisältyy tiettävästi 65–85 miljoonan punnan ulososto-optio, joka aktivoituu ensi vuonna.

Loikatakseen siirtokilvassa Manchester Cityn, Manchester Unitedin, Real Madridin ja muiden kiinnostuneiden edelle, haluaa Chelsea päästä sopuun Hålandin myöhemmästä siirrosta, jos Dortmund päättää pitää pelaajan itsellään vielä ensi kauden ylitse.

Chelsea on optimistinen Hålandin hankkimisesta ja pelaaja kiinnostunut siirrosta Mestarien liigan voittajiin, toteutui kauppa tänä kesänä tai vasta vuodenvaihteen jälkeen. Chelsea yrittää myös selvittää, olisiko Dortmund halukas hankkimaan Tammy Abrahamin Håland-kaupan yhteydessä itselleen.