Kun yleisöä ei olla aikohin voitu jalkapallo-otteluihin ainakaan normaalissa mittakaavassa päästää, on stadioneitten valtavia katsomorakennelmia koristeltu monin tavoin. Seurojen oman toiminnan lisäksi kannattajajärjestöt ovat olleet tässäkin asiassa hvyin aktiivisia.

Liverpoolin Anfieldin legendaarinen The Kop -katsomo on ollut koko pandemian ajan todella värikäs, täynnä eri kannattajatahojen banderolleja. Ensi lauantain Newcastle-ottelussa noiden tuen ilmausten on määrä loistaa poissaolollaan.

Syynä siihen, että kannattajajärjestöt kehottavat toisiaan poistamaan banderollit, on seuran sitoutuminen Euroopan Superliigaan. Liverpoolin kannattajat ovat todella pettyneitä siihen, että seura heidän näkökulmastaan hylkää juurensa – joidenkin näkemysten mukaan jopa lakkaa olemasta.

Lue myös: Valioliigaseurojen tiedote liittymisestä superliigaan

Lue myös: Vuosikymmenten sitoutuminen uuteen sarjaan

Anfieldin ulkopuolelle on jo tänään ripustettu muistolakanoita seuralle, joka ripustajien mielestä kuoli rahaliigaan liityttäessä.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
Liverpool fans have made their feelings clear at Anfield regarding the European Super League

On melko yllättävää, ellei saman kaltainen liikehdintä toistu kaikkien Superliigaan sitoutuneiden seurojen ympärillä, niin yksimielisesti suunnitelmien on nähty olevan kannattajia halveksuvia.

Rob Harris

@RobHarris

Rob Harris

@RobHarris
thesuperleague.com

Rob Harris

@RobHarris
The Super League announced
Manchester City Official Supporters Club oppose the Super League.

A significant statement

mancityosc.com/post/european-…

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
"I have not heard a single supporter in favour of this"

Duncan Drasdo, the CEO of Manchester United Supporters Trust, is calling for government action to reform football club ownership after six English sides agreed to join a European Super League.