Antoisan arjen jälkeen on taas aika siirtää katseet kohti viikonlopun viihdyttäviä Valioliiga-pelejä ja Fantasy Premier Leaguen uutta ottelukierrosta.

Tarjolla on jälleen useita mielenkiintoisia otteluita, kun Manchester United hakee kauden ensimmäistä voittoaan Brightonista lauantaina ja Manchester City haastaa sarjaykkösenä majailevan Leicesterin sunnuntaina. Kirsikkana kakun päällä lepää puolestaan maanantai-illan kamppailu Liverpoolin ja Arsenalin välillä.

Monet huippupelaajat ovat siis jälleen kerran vauhdissa kolmen kokonaisen päivän ajan, mutta kuka heistä olisi tällä otteluviikolla kapteeninnauhan arvoinen? Tässä meidän kolme kovaa kandidaattia GW3:n kapteeniksi – muista tehdä valintasi ennen kello 13:00:n deadlinea!

Heung-Min Son – £9.0

Formi: 13.0 pts
Viime kierros:
24 pts (GW2:n paras saldo)
Seuraava ottelu: Newcastle (H)

Heung-Min Son ja Harry Kane takoivat kumpikin yli 20 pistettä Southamptonia vastaan. Kuva: Getty Images

Tottenhamin Heung-Min Son teki viime viikonloppuna uransa ensimmäisen hattutempun Valioliigassa, kun hän maalasi peräti neljästi Southamptonin verkkoon neljästä Harry Kanen (£10.5) syötöstä.

Melko kova vastaus niille 485 100 FPL-managerille, jotka myivät hänet heti ensimmäisen ottelukierroksen jälkeen!

Fantasy Premier League

@OfficialFPL
A reminder that Son Heung-min was the second most-sold player ahead of GW2 with 485,100 getting rid of him 😬

#FPL

Se ei kuitenkaan ole ainoa syy sille, miksi Son on houkutteleva vaihtoehto myös GW3:n kapteeniksi. Samanlaista suoritusta on mahdoton olettaa Steve Brucen Newcastlea vastaan, mutta torstain Eurooppa-liigan karsintapeli Pohjois-Makedoniassa osoitti, että eteläkorealainen on juuri nyt elämänsä iskussa.

Son teki maalin ja syötti kaksi lisää Tottenhamin 3-1-voitossa KF Shkendijaa vastaan. 28-vuotias eteläkorealainen on mitä todennäköisimmin avauksessa myös sunnuntaina, mikä voi tarkoittaa runsaasti tehoja Brightonille viime kierroksella antautunutta Newcastlea vastaan!

Raheem Sterling – £10.5

Formi: 5.0 pts
Viime kierros:
5 pts
Seuraava ottelu: Leicester (H)

Raheem Sterling ja Kevin De Bruyne voivat kumpikin haalia kovan pistepotin Leicesteristä. Kuva: Getty Images

Raheem Sterling oli Manchester Cityn tehokkain FPL-pelaaja ottelutauon jälkeen kaudella 2019-20. Englannin maajoukkuetähti takoi nimiinsä yhteensä 86 pistettä, mikä oli enemmän kuin Kevin De Bruynen (£10.6) 73 pisteen saldo samassa ajassa.

Kauden 2019-20 Sterling aloitti yhdellä syöttöpisteellä Wolverhamptonia vastaan, mutta sunnuntain Leicester-ottelussa tehoja voi olla luvassa jopa tuplasti enemmän.

Pep Guardiola lähtee kamppailuun ilman luonnollista, Valioliiga-kokemusta omaavaa kärkimiestä, sillä sekä Gabriel Jesus (£9.5) että Sergio Agüero (£10.4) ovat kamppailusta sivussa loukkaantumisten takia (lue lisää). Sterlingin odotetaan täten nousevan valeysin paikalle, mistä hän voi päästä entistä paremmin maalipaikoille.

Leicester voi puolestaan joutua erityisen koville Cityä vastaan, koska Brendan Rodgersin alakerrasta puuttuvat sekä Ricardo Pereira, Jonny Evans, Filip Benkovic sekä viime ottelun topparina pelannut Wilfred Ndidi. Caglar Söyüncü ja Wes Morgan ovat ykkösjoukkueen ainoat terveet topparit.

Jos olet jo päättänyt valita FPL-tiimiisi De Bruynen Sterlingin sijaan, on hän myös oiva vaihtoehto kapteeniksi. Belgialaistaituri tulee kuitenkin mitä todennäköisimmin luomaan suurimman osan niistä maalipaikoista, jotka Sterling pyrkii viimeistelemään. Ja viimeisteleekin, jos hän pääsee sunnuntaina kiinni samaan maalintekovireeseen kuin viime kauden lopulla!

Timo Werner – £9.5

Formi: 3.5 pts
Viime kierros:
2 pts
Seuraava ottelu: West Brom (A)

Timo Wernerin ensimmäiset maalit Chelsean paidassa ovat enää vain ajan kysymys. Kuva: Getty Images

Chelsean uusi hyökkääjähankinta Timo Werner ei ole vielä päässyt maalien makuun uudessa seurassaan. Hänen pirteät esityksensä kauden ensimmäisissä peleissä Brightonia ja Liverpoolia vastaan ovat kuitenkin osoittaneet, että hän on valmis menestymään myös Englannin huipputasolla.

Avauskierroksen tavoin pilkun voittanut ”Turbo-Timo” ei viime kierrokselta saanut syöttöpistettä, kun Jorginho (£5.0) epäonnistui rangaistuspotkussaan Liverpoolia vastaan. Hän oli kuitenkin Chelsean vaarallisin pelaaja koko ottelun – vielä senkin jälkeen kun Andreas Christensen (£5.0) sai kamppailussa punaisen kortin.

Squawka

@Squawka
Timo Werner completed five take-ons against Liverpool, more than any other player on the pitch.

A promising display in difficult circumstances.

Kai Havertz (£8.4) teki keskiviikkona hattutempun Englannin liigacupissa kymppipaikalta, ja saa toivon mukaan pelata siinä myös lauantai-iltana West Bromwichia vastaan. Werner tulee siinä tapauksessa nauttimaan maanmiehensä laadukkaasta tarjoilusta entistä enemmän, ja juoksemaan sarjanousijoiden jalat solmuun joko vasemmalta laidalta tai keskeltä hyökkäystä.

WBA on päästänyt kahteen ensimmäiseen otteluunsa peräti kahdeksan maalia – enemmän kuin mikään muu joukkue – joten nyt jos joskus Wernerillä on hyvä sauma avata maalihanat myös Chelsean paidassa. Nopeajalkainen kärkimies paukutti viime kaudella peräti 28 maalia Leipzigille Bundesliigassa, joten olisi hyvin yllättävää, jos maaliverkot eivät lauantaina heiluisi kertaakaan.

TARKISTA VALIOLIIGA.COMIN FPL-SARJAN TILANNE TÄSTÄ