Gabriel Jesus on määrätty ainakin kolmeksi viikoksi sairastuvalle, uutistoi The Guardian. Manchester City on tiettävästi ilmoittanut Brasilian maajoukkueelle, että hyökkääjä loukkaantui maanantain voitossa Wolverhamptonia vastaan.

Brasilian jalkapalloliitto ilmoitti, ettei Jesus pysty pelaamaan lokakuun maaotteluissa Boliviaa ja Perua vastaan 9. ja 13. lokakuuta. Jesusin poissaolo tarkoittaa samalla sitä, ettei Pep Guardiolalla ole käytössään yhtäkään tervettä kärkimiestä ainakaan kolmeen seuraavaan peliin.

Argentiinalaishyökkääjä Sergio Agüero on polvivammansa takia sivussa vielä seitsemän viikkoa, minkä takia Guardiolan on keksittävä jokin muu ratkaisu Cityn tuleviin valioliigakamppailuihin Leicesteriä ja Leedsiä vastaan, sekä Englannin liigacup -otteluun Burnleya vastaan.

Sergio Agüeron paluuta pitkäaikaisesta polvivammasta joudutaan vielä odottamaan. Kuva: Getty Images

Liam Delap on Manchester Cityn ainoa luonnollinen keskushyökkääjä, mutta 17-vuotiaalla englantilaislupauksella ei ole vielä lainkaan kokemusta Valioliigasta. Vaikka nuorukainen onnistui hiljattain maalinteossa Bournemouthia vastaan, uskotaan Raheem Sterlingin pelaavan sunnuntaina valeysin roolissa.

Manchester Cityn sairastuvalta löytyvät tällä hetkellä myös Bernardo Silva, Oleksandr Zinchenko sekä João Cancelo. Riyad Mahrez ja Aymeric Laporte ovat jo palanneet kotikaranteenistaan harjoituksiin, mutta Ilkay Gündogan on ainakin koko ensi viikon sivussa tuoreen koronavirustartunnan takia.

[readmore from=Manchester-City]

– Meillä on 13 tervettä (ykkösjoukkueen) pelaajaa sunnuntaille! Siitä tulee mieleen rakastamani lause: ”Se on mitä se on”, Guardiola naurahti tuskaisesti BBC:lle torstain Bournemouth-voiton jälkeen.

– Toivoisin tietysti enemmän vaihtoehtoja, mutta haluan vakuuttaa nämä pelaajat ja tämän seuran siitä, ettei tekosyitä ole olemassa. Meillä on 13 pelaajaa ja meidän on siitä huolimatta voitettava tämä ottelu [sunnuntaina Leicesteriä vastaan].