Chelsea eteni FA Cupissa helposti jatkoon, kun se voitti Kakkosliigassa pelaavan Morecamben 4−0 sunnuntaina.

Chelsean 23-vuotias toppari Fikayo Tomori tuli vaihtopenkiltä kentälle vasta 80. minuutilla, vaikka isoilla seuroilla on usein tapana peluuttaa vähemmän pelanneita pelaajiaan silloin, kun vastassa on esimerkiksi cupissa selvästi heikompi seura.

Tomorille peliminuutit olivat ensimmäiset sitten viime syyskuun lopun. Päävalmentaja Frank Lampard kommentoi nuoren englantilaisen asemaa lontoolaisten topparihierarkiassa.

− Tilanne Fikayon kohdalla on tällä hetkellä auki. On mahdollista, että hän lähtee lainalle ja saa peliaikaa muualla, Lampard paljasti.

− Sen (lainaavan seuran) pitäisi kuitenkin olla oikeanlainen ratkaisu meille ja pelaajalle, Lampard jatkoi.

Tomori on pelannut tällä kaudella kaikki kilpailut laskettuina mukaan vain neljässä ottelussa. Valioliigassa peliaikaa on tullut vain 44 minuuttia.

Lampard perusteli, ettei Tomori pelannut nytkään paljoa, sillä keskuspuolustajan on pysyttävä terveenä mahdollisen lainasiirron takia. Riskejä ei voi ottaa.

− Sen takia hän ei ollut avauksessa, Lampard myönsi.

Tomori debytoi Englannin maajoukkueessa aikuisten tasolla marraskuussa 2019. Debyyttiottelu on toistaiseksi Tomorin ainut Kolmen leijonan paidassa.

Tomorilla ja Chelsealla on sopimus kesään 2024 saakka.

Lähde: Sky Sports