Chelsean manageri Frank Lampard on kertonut hyökkääjiensä välisestä kilpailusta ja tyytyväisyydestä peliaikaansa. Yhden kärkimiehen pelisysteemiin luottava Lampard on joutunut valitsemaan hyökkääjänsä Tammy Abrahamin, Michy Batshuayin ja Olivier Giroud’n väliltä.

Viime kauden Aston Villassa pelannut Abraham on saanut kolmikosta eniten vastuuta, ottaen tilaisuutensa myös hyvin hyödyksi. Nuori englantilaiskärki on maalannut kahdeksan kertaa kymmeneen Valioliiga-otteluun, osuen myös kertaalleen Mestarien liigassa.

Batshuayi on saanut suurimman osan minuuteistaan cup-turnausten puolella, osuen kuitenkin jo yhteensä seitsemän kertaa yhdeksään peliin. Giroud on päässyt kentälle vain kuudesti tällä kaudella, maalaten ainoan osumansa elokuun UEFA Super Cupissa Liverpoolia vastaan.

Hyökkääjäkolmikolla on kova kilpailu peliminuuteista, sillä jokainen heistä yrittää ansaita itselleen maajoukkuekutsun myös ensi kesän EM-kisoihin. Lampardin mukaan kaikki kolme suhtautuvat kilpailuun oikealla asenteella, mutta ei itse ota maajoukkueasioita huomioon.

– Se on hankalaa minulle ja se on hankalaa heille. Minun on välitettävä kaikista pelaajistani ja valita joukkue sen mukaan, miten näen sen parhaaksi Chelsean kannalta, Lampard kertoi perjantain lehdistötilaisuudessa.

[readmore from=Chelsea]

– Minulla on kolme hyökkääjää joista valita ja minun on tehtävä isoja päätöksiä, mutta en voi valittaa heidän asenteestaan. Asiat muuttuvat, ja siinä vaiheessa jokaiselta vaaditaan ammattimaisuutta. Olen saanut sitä heiltä jokaiselta.

Erityisesti Giroud’ia ollaan yhdistetty viime aikoina muihin seuroihin. Ranskalaiskärki ei kuitenkaan ole ottanut huhuissa pyörineitä siirtoaikeitaan puheeksi Lampardin kanssa.

– Tulen aina keskustelemaan kasvokkain pelaajan kanssa, jos hän toivoo lähtevänsä tästä seurasta. Emme ole kuitenkaan siinä pisteessä nyt, joten siitä on turha keskustella, Lampard lisäsi.