Gareth Bale lähestyy paluuta Tottenhamiin – näin hän kommentoi José Mourinhon palkkaamista

© Kuva: Getty Images

Gareth Bale näyttäisi lähestyvän sensaatiomaista paluuta Tottenhamiin, missä hän tulee työskentelemään ensimmäistä kertaa urallaan José Mourinhon alaisuudessa.

Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy käy tällä hetkellä siirtoneuvotteluita Real Madridin ja Balen agentin Jonathan Barnettin kanssa. Kaikki osapuolet ovat tiettävästi optimistisia 31-vuotiaan walesilaisen paluusta Liljanvalkoisiin, mutta siirron yksityiskohdat ovat vielä auki.

Todennäköisintä on, että Bale siirtyy Tottenhamiin lainalle. Real Madridin olisi kuitenkin pulitettava puolet pelaajan jättimäisestä 600 000 punnan viikkopalkasta kauden loppuun saakka. Tottenhamin on kerrottu tarjoavan espanjalaisseuralle myös Dele Allia hämmentävän vaihtokaupan muodossa.

Vaikka siirtoneuvottelut ovatkin lähtökohtaisesti Levyn vastuulla, on Mourinho tiettävästi antanut siunauksensa Balen hankkimiselle.

LUE MYÖS: Tottenham teki läpimurron Real Madrid -puolustajan siirtoneuvotteluissa – huippukauppa sinettiä vaille valmis

Mourinho jätti Real Madridin vuonna 2013, eli samana kesänä kun Bale siirtyi silloisella maailmanennätyssummalla Santiago Bernabéulle. Kaksikko työskentelisi siis ensimmäistä kertaa yhdessä Tottenhamissa, ja ainakin Balella on paljon kunnioitusta portugalilaista kohtaan.

Kun 12 vuotta sitten viimeksi pokaalin voittanut Tottenham päätti korvata Mauricio Pochettinon marraskuussa 2019, piti Bale entisen Chelsea- ja Manchester United -managerin kiinnittämistä täysin oikeana ratkaisuna.

– Mourinhon palkkaaminen on hämmästyttävä saavutus seuralta. Minusta hän on sarjavoittaja, Bale kertoi BT Sportille viime vuoden lopulla.

– Tottenham haluaa voittaa pokaaleja, enkä voisi kuvitella työhön Mourinhoa parempaa vaihtoehtoa. Hän varmasti haluaa yrittää voittaa pokaaleja yhdessä Tottenhamin kanssa.