Liverpoolin luottopelaaja suunnittelee päättävänsä uransa kotimaassaan: ”Haluan pelata huipputasolla 38-vuotiaaksi asti”

© Kuva: Getty Images

Liverpoolin keskikenttäpelaaja Georginio Wijnaldum suunnittelee päättävänsä uransa kotimaassaan Hollannissa, mutta nappulakenkien ripustaminen naulaan ei ole hänelle vielä pitkään ajankohtainen aihe.

Wijnaldum, 29, aloitti uransa Sparta Rotterdamissa, josta hänen matkansa jatkui Feyenoordin kautta PSV Eindhoveniin. Hän ehti pelata Hollannin pääsarjassa 220 ottelua, kunnes Englannin kentät kutsuivat. Newcastle maksoi Wijnaldumista PSV:lle 20 miljoonaa euroa kesällä 2015.

Magpies sai nauttia Wijnaldumin otteista vain vuoden, kunnes Liverpool pulitti hänestä lähes 30 miljoonaa euroa. Punapaitojen riveissä hän on esiintynyt tähän päivään mennessä 174 kertaa ja saavuttanut Mestarien liigan ja seurajoukkueiden MM-turnauksen mestaruuden.

Wijnaldumin ja Liverpoolin sopimus päättyy ensi kauden jälkeen, mutta hänelle on huhuttu jatkosopimusta. Hollannin maajoukkuepelaaja haluaa jatkaa Euroopan huipulla niin kauan kuin hänen rahkeensa riittävät. Uran ehtoopuolella hänen on tehtävä valinta kolmen rakkaan seuran välillä.

– Näen itseni pelaamassa tulevaisuudessa Feyenoordissa, PSV:ssä tai Spartassa. Välillä katson Spartaa ja ajattelen, että olisi mukava viettää ammattilaisurani viimeiset vuodet siellä. Pelasin Hollannissa kolmessa seurassa ja minulla on yhä hyvä vaikutelma niistä kaikista, mutta voin valita vain yhden, kommentoi Wijnaldum Rijnmondin haastattelussa.

– En voi kuitenkaan luvata mitään. Olen oppinut myös muilta pelaajilta. Ruud van Nistelrooy lupasi kerran palata Hollantiin, mutta hän muutti mielensä vuosien saatossa.

– Olen tällä hetkellä ainutlaatuisessa tilanteessa. Haluan pelata korkeimmalla tasolla mahdollisimman pitkään ja voittaa mestaruuksia, kuten Clarence Seedorf.

Georginio Wijnaldum debytoi Hollannin pääsarjassa Eredivisiessä Feyenoordin paidassa. Kuva: Getty Images

– Unelmani on pelata niin pitkään kuin se on mahdollista. Haluan olla kuin hän [Seedorf], Zlatan Ibrahimović tai Cristiano Ronaldo. Haluan pelata huipputasolla 38-vuotiaaksi asti.

Wijnaldum on näillä näkymin saamassa palkintokaappiinsa myös Valioliigan kultamitalin. Liverpool johtaa sarjaa 22 pisteen erolla Manchester Cityyn, kun 11 kierrosta on pelaamatta. Wijnaldum ei halua kuitenkaan julistaa mitään varmaksi.

– Vaikuttaa siltä, että meistä tulee mestareita. Enää näyttäisi olevan auki, milloin se tapahtuu, mutta jalkapallossa on ennenkin sattunut hulluja asioita.

Kuluvalla kaudella Wijnaldum on pelannyt yhtä vaille kaikissa Liverpoolin Valioliigan otteluissa ja ollut niissä kaikissa avauskokoonpanossa. Hollannin A-maajoukkueessa hän on tahkonnut 61 ottelua ja tehnyt 15 maalia.