Valioliigapelaaja paljasti olevansa homo – ei uskalla astua julkisuuteen: ”Tunnen olevani loukussa”

© Kuva: Getty Images

Nimeämätön valioliigapelaaja on paljastanut olevansa homo avoimen kirjeen kautta, mutta ei ole valmis tuomaan henkilöllisyyttänsä julkisuuteen.

Pelaaja on avautunut tuskasta, jota hän on joutunut kokemaan pitäessään seksuaalista suuntautumistaan salaisuutena. Sky Sportsille jaettu kirje on suunnattu viranomaisille ja faneille, sillä hänen mielestään laji ei ole valmis hyväksymään ja tukemaan avoimesti homoja pelaajia.

– Olen homo. Sen kirjoittaminen tähän kirjeeseen on jo suuri askel minulle. Mutta ainoastaan minun perheeni ja läheiset ystäväni tietävät seksuaalisuudestani. En ole valmis jakamaan sitä joukkueeni tai managerini kesken, kirjeessä luki.

– Miltä tuntuu elää tällä tavalla? Se voi olla painajaismaista, päivästä toiseen. Se vaikuttaa enemmän ja enemmän henkiseen hyvinvointiini. Tunnen olevani loukussa ja pelkään, että totuuden selviäminen minusta tekisi asiat entistä vaikeammaksi.

Nimeämättömän pelaajan tukena on Justin Fashau Foundation, jonka johtajana toimii entisen pelaajan veljentytär, Amal. Norwich Cityn ex-hyökkääjä Justin Fashau oli maan ensimmäinen avoimesti homo ammattilaisjalkapalloilija.

– Mitä lajin johtajien on tehtävä, on opettaa faneja, managereita, agentteja ja seuran omistajia – yksinkertaisesti kaikkia lajin parissa toimivia ihmisiä. Jos ottaisin sen seuraavan askeleen [ja astuisin julkisuuteen], haluaisin olla varma siitä, että saan tukea jokaisella ottamallani askeleella. Juuri nyt, minusta ei tunnu siltä että saisin, kirje jatkui.