Manageri tukee Valioliigan maalitykkiä heikkona hetkenä: ”Muutamassa pelissä hän on ollut epäonnekas”

© Kuva: Getty Images

Leicester Cityn maalitykin Jamie Vardyn ruuti on ollut märkää viime otteluissa. Kärkipelaaja on onnistunut iskemään pallon verkkoon vain kerran viimeisissä kymmenessä pelaamassaan ottelussa.

Ennen heikkoa ajanjaksoa Vardy oli koko Valioliigan kuumin maalintekijä tehtyään 16 kaappia 17 pelissä.

Hän johtaa silti yhä sarjan maalipörssiä 17 rysällä. Toisena perässä kärkkyvällä Manchester Cityn Sergio Agüerolla on kasassa maali vähemmän.

Urallaan 97 maalia 199 Valioliigan ottelussa tehnyt Vardy palaa takareisivammastaan toipumisen jälkeen pelikentille tänään perjantaina Leicesterin kohdatessa Wolverhamptonin Valioliigan ystävänpäivän ainoassa ottelussa. Leicesterin manageri Brendan Rodgers vakuutti Vardyn olevan jälleen pelikunnossa ja sanoi uskovansa siihen, että englantilaishyökkääjän maalihanat aukeavat jälleen.

– Hän on valmis osoittamaan kykynsä kauden viimeisessä vaiheessa. Näitä asioita tapahtuu ja hän on tehnyt töitä päästäkseen takaisin, Rodgers selitti Sky Sportsin mukaan.

– Hän tarvitsee viimeisen syötön tai keskityksen. Muutamassa pelissä hän on ollut epäonnekas, ettei ole tehnyt maalia. Mutta hän on todellinen uhka, ja se näyttäytyy taas uudestaan. Olen varma siitä.

33-vuotias Vardy on pelannut edellisen täyden ottelunsa tammikuun 11. päivä. Helmikuun ensimmäisenä päivänä hän luuti 79 minuuttia Chelseaa vastaan, mutta sitä ennen minuutit olivat parissa pelissä vähäisempiä.

Wolvesin ja Leicesterin välinen ottelu pelataan ystävänpäivänä 14.2. klo 22 alkaen.