Evertonin Jordan Pickford selviää ilman rangaistusta Liverpoolin Virgil van Dijkin vakavan loukkaantumisen aiheuttaneesta taklauksesta.

Englannin jalkapalloliitto FA ei aio ottaa tapausta käsittelyyn, sillä VAR kävi jo tapauksen läpi ottelun aikana. Taklaus nähtiin lauantaina pelatussa Merseysiden derbyssä. FA:n päätöksestä kertoo Sky Sports.

Pickford syöksyi jalat edellä päin van Dijkia. Rike tapahtui rangaistusalueella, mutta koska tilanne oli paitsio, siitä ei tuomittu myöskään rangaistuspotkua. Pickford ilmeisesti pääsi tapahtumahetkellä pälkähästä juuri paitsiotuomion vuoksi.

Jos tuomaristo VAR mukaan lukien ei olisi havainnut tilannetta ottelun aikana, tapaus olisi voitu ottaa kurinpitoelimen käsittelyyn ottelun jälkeen. Nyt kun VAR kuitenkin veivasi tilannetta läpi, tapauksen tutkimista ei jatketa.

Ottelun jälkeen Liverpool-manageri Jürgen Klopp oli sitä mieltä, että tilanteesta olisi pitänyt viheltää rangaistuspotku. Entinen valioliigatuomari Keith Hackett puolestaan oli sitä mieltä, että tuomariston olisi pitänyt antaa Pickfordille suora punainen vaarallisesta pelaamisesta.

Liverpool vahvisti jo, että van Dijk joutuu taklauksen myötä polvileikkaukseen. Pahimman skenaarion mukaan hollantilaistopparin kausi on ohi.