José Mourinho: Näihin asioihin Englannin pitää kiinnittää huomiota Kroatiaa vastaan

© Kuva: Getty Images

Huippuvalmentaja José Mourinho on ennakoinut Englannin EM-kisojen avausottelua Kroatiaa vastaan talkSPORTin haastattelussa.

Englanti ja Kroatia ottavat yhteen sunnuntaina kello 16.00 alkavassa ottelussa. Samassa lohkossa pelaavat myös Skotlanti ja Tšekki.

Mourinhon mukaan Kroatian keskikenttä on sen suurin vahvuus. Ruutupaitojen keskikentältä löytyvät muun muassa Luka Modrić, Marcelo Brozović ja Mateo Kovačić.

– Minusta tämä on turnaus, jossa kannattaa edetä peli kerrallaan ja unohtaa, mitä on luvassa jälkeenpäin, sanoi Mourinho.

– Englanti tulee kohtaaman yhden turnauksen parhaista keskikentistä. Brozović on huippujen huippu, hän on fahtastinen pelaaja. Hän on aggressiivinen, mutta samaan aikaan erittäin tekninen ja hän osaa nousta rangaistusalueelle puolustavammasta roolista.

– Modrićilla on ollut upea ura. Kovačić on parempi kuin ihmiset sanovat. Hän on pelannut jokaisessa seurassani, muttei minun kanssani. Hän pelasi Real Madridissa, Chelseassa ja Interissä, muttei minun kanssani. Rakastan häntä ja hän seuraa seurojani, naureskeli Mourinho.

Hänen mukaan Englannin on satsattava Kroatiaa vastaan juurikin keskikentän taistelun voittamiseen.

– Kun pelaa vahvaa keskikenttää vastaan, niin se on se paikka, jota pitää kontrolloida. Miksi pelata kolmen alakerralla, kun vastustajan vahvuus ei ole hyökkäämisessä?

Mario Mandžukićin lopetettua Kroatialla ei ole ollut huippuhyökkääjää. Se on heidän ongelmansa. Heillä on Ivan Perišić laidalla, mutta hän ei ole hyökkääjä. Ante Rebić pelaa ympäriinsä, mutta hänkin on enemmän keskikenttäpelaaja.

– Minusta Englannin kannattaa pelata kahdella topparilla ja keskittyä keskikenttään. Jos haluaa hyökätä, pitää pystyä kontrolloimaan pelejä. Miten voi olla hyökkäävä, jos ei pidä palloa?

– Sen alueen hallinta on tärkeää. Minusta neljän alakerta riittää, ja laitapakeilla on vapaus nousta.

– Minusta on tärkeää hallita peliä. Jos antaa vastustajan pelata, niin he pelaavat. He pelaavat ja vievät aloitteen.

– Henkisesti se ei ole hyvä asia, koska Englanti pelaa kotona, ja se haluaa hyvän alun. On tärkeää dominoida, eikä antaa vastustajan pelata. Dominointi tarkoittaa tiivistä pakkaa ja hallintaa.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!