Gary Neville sanoo Jürgen Kloppin jääneen kiinni: ”Tämä ei ole poikkeuksellinen kausi”

© Kuva: Getty Images

Liverpool-manageri Jürgen Klopp syytti viikonlopun Brighton-tasapelin jälkeen likipitäen suoraan mediayhtiö BT Sportia loukkaantumissumasta, joka osuu juuri nyt rajusti hänen omaan joukkueeseensa.

Saksalaisen tyytymättömyys kumpuaa tavallaan varsin ymmärrettävästä lähteestä, eli pelien määrästä. Valioliigajoukkueet, varsinkin europeleissä mukana olevat sellaiset, pelaavat todella paljon, eikä aikaa harjoitteluun juuri jää. Tämä tuottaa puolestaan synkkiä loukkaantumistilastoja.

Sky Sportsin kommentaattorina toimiva Gary Neville sanoo Kloppin puheita kuitenkin kovin tutun oloisiksi, ja sanoo tämän jääneen haastattelussa ”kiinni”, jääden vaille todisteita puheissaan pelien tahdista.

– Hän puhuu 18 vuoden ikäisestä ongelmasta, entinen Manchester United -peluri sanoo, viitaten Kloppin valituksiin nimenomaan lauantain päiväpeleistä.

– Tällä kaudella Liverpool on pelannut kaksi kertaa siinä slotissa. Koko kaudella niin voi käydä kuusi kertaa. Jos joukkue menestyy, ja on vaikkapa Liverpool, Manchester United tai Chelsea, on selvää että pelejä halutaan katsoa myös Aasiassa. Televisioyhtiöt maksavat siitä, ja näin on ollut jo 18 vuoden ajan.

Koko vuosi 2020 on ollut yhtä kaaosta koronapandemian vuoksi. Tämäkään ei Nevillen mukaan ole ajanut Liverpoolia normaalia pahempaan ajalliseen ahdinkoon, vaan ennemminkin vaikuttanut päinvastoin.

– Tämä ei ole poikkeuksellinen kausi. Jos se on poikkeuksellinen, se on sitä siksi että joukkueilla on ollut enemmän aikaa levätä kuin koskaan aiemmin.

– Heillä oli kolme kuukautta aikaa levätä (sarjan ollessa tauolla), maaliskuusta kesäkuuhun. Sitten pelattiin yhdeksän ottelua, joissa Klopp peluutti parhaita pelaajiaan, vaikka mestaruus oli jo ratkennut. Sitten oli taas viisi viikkoa, ennen Community Shield -ottelua.

Neville sanoo tietävänsä kokemuksesta, mistä Kloppin puheissa on kyse.

– Olen pelannut Sir Alex Fergusonin alaisuudessa, ja niiltä ajoilta vastaavia kommentteja löytyy satamäärin. Hän halusi aina saada edun otteluohjelmassa, ja samaan pyrkii nyt Klopp. Parhaat managerit haluavat vain voittaa.


PÄIVÄN VIHJE: SOUTHAMPTON – ARSENAL

Arsenalin ykköstykistö on kehässä – painuuko viikonlopun cup-nyhjäys unholaan?