Liverpoolin manageri Jürgen Klopp on lähettänyt tiukan varoituksen maaliskuun maajoukkuetauon alla.

Klopp ei aio päästää yhtäkään pelaajaansa maajoukkuetehtäviin, jos heidän on sen jälkeen jäätävä 10 päiväksi karanteeniin nykyisten koronarajoitusten mukaisesti.

Britannian hallitus on linjannut, että kaikki ne ihmiset, jotka saapuvat maahan Punaiselle listalle asetetuista valtioista, joutuvat viettämään kymmenen päivää suljetussa hotellissa. Punaisella listalla on yhteensä eri 33 maata.

Tämä tarkoittaisi Liverpoolin kohdalla sitä, että ainakin brassikolmikko Alisson, Roberto Firmino ja Fabinho, sekä portugalilaishyökkääjä Diogo Jota joutuisivat kaikki maajoukkuetauon päätteeksi 10 päivän karanteeniin.

LUE MYÖS: Jürgen Klopp vahvisti: Liverpool-puolustuksen kaksi avainmiestä palaavat Chelseaa vastaan

Tilanne on ongelmallinen kaikille Valioliigan huippuseuroille ja Klopp on yksi ensimmäisistä managereista, joka on vaatinut selkeyttä pelaajiensa kohtalosta. Hallitus ei ole vielä tarkentanut, saavatko eliittitason urheilijat erityislupaa karanteenimääräyksen välttämiseksi.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Firminon, Alissonin ja Fabinhon edustama Brasilia lukeutuu Britannian hallituksen Punaiselle listalle. Kuva: Getty Images

– Uskon kaikkien seurojen olevan samaa mieltä siitä, ettemme voi päästää pelaajiamme lähtemään, pelaamaan maajoukkueilleen, tulemaan takaisin ja jäämään sen jälkeen 10 päiväksi hotellikaranteeniin, Klopp totesi keskiviikon lehdistötilaisuudessa.

– Emme voi selvittää heidän kohtaloaan vasta sitten, kun he tulevat takaisin, koska heidät saatetaan yhä ajaa kymmeneksi päiväksi karanteeniin. Se ei vain ole mahdollista.

Saksalaisluotsin mielestä seurat menevät tällaisissa ristiriitatilanteissa maajoukkueiden edelle.

– Ymmärrän eri jalkapalloliittojen tarpeet, mutta tämä on aika, jolloin emme voi pitää kaikkia tyytyväisinä. Seurat maksavat näiden pelaajien palkan, joten meidän on luonnollisesti oltava etusijalla.

Klopp nosti esille myös kysymyksen muiden maiden mahdollisuudesta asettaa Britannia kiellettyjen matkustuskohteiden listalle. Tämä luonnollisesti hankaloittaisi asioita entisestään.

Sen lisäksi on mahdollista, että maajoukkuepelaajat pakotettaisiin 10 päiväksi karanteeniin, vaikka he matkustaisivat vain Britannian Punaisen listan valtioiden kautta toiseen kohteeseen.

[readmore from=Liverpool]

– Englanti on menossa [rokotusten valossa] oikeaan suuntaan ja tilanne näyttää lupaavalta. Mutta olemme huolissamme näistä asioista. Mikä edes on Punaisen listan valtio? Klopp kyseenalaisti.

– Vaikka Englannilla menee nyt hyvin, uskon meidän olevan yhä joidenkin muiden maiden Punaisella listalla. Englannistakaan ei ole helppo matkustaa muualle. Olisi siis hienoa saada lisää tietoa aiheesta.

Maaliskuun maajoukkuetauko käynnistyy 22. maaliskuuta ja päättyy kuun lopussa. Valioliiga jatkuu sen jälkeen jo lauantaina 3. huhtikuuta, joten 10 päivän karanteeneille ei luonnollisesti ole tällöin varaa.