Manchester City otti keskiviikkona ison askeleen kohti seurahistoriansa ensimmäistä Mestarien liigan loppuottelua, kun se voitti vieraskentällä PSG:n maalein 2-1 (lue raportti). Hyvin kaksijakoisessa ottelussa PSG oli niskan päällä ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisella jaksolla ote siirtyi täysin Citylle.

Pep Guardiola kehotti tauolla joukkuettaan olemaan maltillisempi pallon kanssa. Toivetta toteutettiin, ja se toimi.

– Hän pyysi meitä pelaamaan vähän enemmän pallon kanssa. Ensimmäisellä puoliajalla vähän hätäilimme ja yritimme päästä liian nopeasti eteenpäin. Me emme ole sellainen joukkue, Cityn kapteeni Kevin De Bruyne kommentoi pelin jälkeen BT Sportin haastattelussa.

– Toisella puoliajalla yritimme etsiä aukkoja kärsivällisemmin. PSG:tä vastaan ei ole helppoa pelata. Paransimme joukkueena hyvin.

Manchester Cityn kaksi toisen puoliajan maalia olivat hieman eriskummallisia. Ensimmäinen painui verkkoon De Bruynen keskityksenä kaukaa boksin takaa, kun PSG:n maalivahti Keylor Navas oletti ilmeisesti jonkun City-pelaajan menevän palloon väliin. Toisessa maalissa Navas oli voimaton, kun Riyad Mahrezin vapaapotku tuli kohti maalia PSG:n muurin läpi.

[readmore from=Manchester-City]

– Keskitykseni lähti maalille täydellisesti. Se on todella vaikea maalivahdille, koska hän olettaa jonkun koskevan palloa.

– Sen jälkeen painostimme, ja Riyadin tekemä toinen maali teki meille todella hyvää. Hän kysyi minulta saisiko laukoa sen vapaapotkun ja minä sanoin: ”Saat, jos uskot itseesi”. Hän teki maalin. Kuka minä olen siitä mitään sanomaan, De Bruyne jatkoi.

Otteluparin toinen osaottelu pelataan ensi tiistaina Manchesterissa.