Valioliiigan kierrosennakko: Kanariallinnut haastaa Harakat – osuuko Teemu Pukki jälleen?

© Kuva: Getty Images

Valioliigan tämän kauden toinen kierros pelataan lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina.

Norwich-Newcastle

Norwich hävisi avauskierroksella Anfieldilla luvuin 1–4. Teemu Pukki teki vieraiden ainoan osuman. Pukki sai Liverpoolia vastaan muutaman hyvän paikan. Hän liikkui viekkaasti punaisten puolustuslinjan väleissä. Norwich yritti edetä kymppialueelle ja pelata suomalaisen läpi. 

Luvassa on uusia mahdollisuuksia, kun Newcastle saapuu Carrow Roadille. Arsenal kukisti Harakat avauskierroksella St James’ Parkilla luvuin 1–0. Heinäkuussa vastuun ottanut manageri Steve Bruce luotti Tykkimiehiä vastaan muotoon 3–5–2.

Norwich pelaa perinteisesti numeroyhdistelmällä 4-2-3-1. Nähtäväksi jää, miten Pukki saa tilaa, jos Newcastle puolustaa viiden pelaajan alakerralla. On hyvin mahdollista, että Bruce panostaa vastaiskuihin ja matalaan prässitasoon.

Kanarialinnut kohtaa siis uuden haasteen. Liverpool avasi pakkaansa ja nosti molemmat laitapuolustajat ylös. Newcastle on enemmänkin vanhan koulukunnan brittiporukka, joka panostaa muodon tiiviyteen.

Isäntien keskikenttäpelaaja Alexander Tettey parantelee edelleen polveaan. Andy Carroll, Florian Lejeune ja DeAndre Yedlin puuttuvat vieraiden vahvuudesta.

Chelsea-Leicester

Frank Lampard saanee tunnelmallisen vastaanoton, kun hän komentaa joukkojaan ensimmäinen kerran länsilontoolaisten managerina Stamford Bridgellä.

Seuran entinen keskikenttäpelaaja on kovassa paikassa. Chelsea hävisi avauskierroksella Old Traffordille luvuin 0–4 ja heti perään Super Cupissa Liverpoolille rangaistuspotkuilla.

Keskiviikkona nähtiin hieman viitteitä paremmasta, kun N’Golo Kanté palasi sinisten keskikentälle. Kanté, Jorginho ja Mateo Kovačić muodostavat kovan kolmikon kentän sydämessä. 

Lampard mitataan sen suhteen, miten hän onnistuu puuttumaan tiukassa pelitahdissa pieniin yksityiskohtiin. Sinisten pakka kaipaa tiiviyttä. Joukkue jättää tilaa linjojen väleihin, kun vastustaja hallitsee palloa. Toisaalta joukkueen puolustuslinja on hieman epäyhtenäinen. Esimerkiksi toppari Kurt Zoumalla on vaikeuksia pysyä muun alakerran kanssa samassa linjassa.

Vieraiden hyökkääjä Jamie Vardy on erittäin hyvä leikkaamaan selustaan. Jos Chelsea antaa Vardylle mahdollisuuksia, soi omissa suurella todennäköisyydellä.

Leicester ja Wolves päätyivät avauskierroksella King Powerilla tasoihin luvuin 0–0. Leicester laukoi tuolloin 16 kertaa ja piti pallon peräti 70-prosenttisesti.

Vieraiden pelaajatilanne on hyvä. Isäntien Callum Hudson-Odoi, Reece James ja Ruben Loftus-Cheek puuttuvat vahvuudesta.

Wolves-Manchester United

Wolves piti Punaiset paholaiset viime kaudella tiukoilla. Joukkueet jakoivat Old Traffordilla pisteet luvuin 1–1. Wolves voitti Unitedin kotonaan FA Cupissa 2–0 ja Valioliigassa 2–1.

Wolves on hyvä iskemään Unitedin herkästi karkaaviin etäisyyksiin. United antoi Chelsealle avauskierroksella kyytiä Old Traffordilla luvuin 4–0, mutta menetti pallon peräti 16 kertaa (dispossessed). Tässä tilastossa ei oteta huomioon syöttöjä, vaan vastustajan riistot ”jalasta”. 

Isäntien kärkipari JotaRaul Jiménez iskee tehokkaasti vastaan riistojen jälkeen. 

Wolves antaa mielellään aloitteen vastustajalle. Jopa Pyunik piti torstaina palloa Molineuxilla 57-prosenttisesti, mutta Wolves voitti ottelun luvuin 4–0.

Aloitteen ottaminen on perinteisesti vaikeaa Unitedille. Joukkueen pallonhallinnasta on puuttunut rytmiä jo pitkään.

Toppari Eric Bailly puuttuu Unitedin vahvuudesta. Wolvesin pelaajatilanne on hyvä.

Lauantai:

14:30
Arsenal-Burnley (Viasat)

17:00
Aston Villa-AFC Bournemouth
Brighton & Hove Albion-West Ham United
Everton-Watford
Norwich City-Newcastle United (Viasat)
Southampton-Liverpool

19:30
Manchester CityTottenham Hotspur (Viasat)

Sunnuntai: 

16:00
Sheffield United-Crystal Palace (Viasat)

18:30
Chelsea-Leicester City (Viasat)

Maanantai:

22:00
Wolverhampton Wanderers-Manchester United (Viasat)

Kertoimet ottelulleWolverhampton Wanderers - Norwich City23.02.2020