Valioliigan 26. kierroksen loput ottelut pelataan viikonlopun ja seuraavan viikon alun aikana. Kuluva kierros käynnistyi jo viime viikon lauantaina sarjan uuden talvitauon takia.

Lauantai-iltana nähdään suomalaisia kiinnostava ottelu, kun Teemu Pukki kohtaa Norwichin kanssa sarjajohtaja Liverpoolin, joka ei ole hävinnyt vielä peliäkään tällä kaudella. Kierrokselta nousee esiin myös maanantain timantti, jossa Chelsea ja Manchester United vääntävät Stamford Bridgella tärkeistä pisteistä Mestarien liigan lohkovaihepaikan kannalta.

Antautuuko Alisson Pukin edessä?

Huuhkajien huippuhyökkääjä Teemu Pukki debytoi Valioliigassa 17. suomalaispelaajana elokuussa. Kotkalainen avasi maalitilinsä välittömästi maailman kovimmaksi mielletyssä futisliigassa, kun sarjanousija Norwich hävisi Anfieldillä Liverpoolille 1-4.

Tuolloinen tappio tuli Kanarialinnuille selvin lukemin, mutta Pukki sai puhtaat paperit esityksestään. Hän aiheutti haasteita juoksuillaan punapaitojen alakerralle ja petasi pari mainiota maalipaikkaa joukkuetovereilleen.

Tässä ottelussa Pukki, jolla on kasassa jo huimat 11 maalia tältä kaudelta, ohitti Liverpoolin maalille vaihdetun Adriánin. Espanjalaismolari sai pikakomennuksen tolppien väliin avausjakson lopulla, kun luotettava brasilialainen ykköstorjuja Alisson loukkasi pohjettaan potkaistessaan palloa.

Tällä kertaa Alisson, 27, vartioinee suurella todennäköisyydellä Poolin maalia Carrow Roadilla. Pukin markkina-arvo nousisi varmasti entisestään, jos hän pystyisi siirtämään pelivälineen maailman veskarieliittiin lukeutuvan Alissonin selän taakse.

Liverpoolin mestaruus vaikuttaa jo lähes varmalta, kun ero sarjakakkoseen Manchester Cityyn on 25 opelatun ottelun jälkeen käsittämättömät 22 pistettä. Sarjajumbo Norwich tarvitsee puolestaan kipeästi pisteitä, jotta se voisi vielä taistella säilymisestä. Nousijalla on kasassa 18 pistettä, kun taas ensimmäisen säilyjän paikalla majailevalla Aston Villalla pinnoja on 25.

Tuoreimmassa Valiocast-jaksossa keskusteltiin lauantain Norwich-Liverpool-pelistä. Kuuntele jakso alta. Keskustelu Norwich-Liverpool-ottelusta käynnistyy kohdasta 29.31.

Man United tarvitsee voiton pysyäkseen eurovauhdissa

Stamford Bridgella myöhään maanantaina Suomen aikaan yhteen iskevät Chelsea ja Manchester United tavoittelevat molemmat voittokantaan palaamista. Chelsea pelasi edellisessä ottelussaan 2-2-vierastasapelin Leicesteriä vastaan ja United nyhjäsi samaan aikaan maalittoman tuloksen Wolvesin kanssa Old Traffordilla.

Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær saa keskikenttäpelaaja Nemanja Maticin takaisin riviin pelikiellon jälkeen. Kenties suurin miinus on se, että ykköskärki Marcus Rashford on sivussa ja palaa näillä näkymin pelikuntoon vasta huhtikuussa. Keskiakselilta puuttuvat myös ranskalaistähti Paul Pogba sekä jatkuvasti otteitaan entisestään parantanut Scott McTominay.

Kiinasta Rashfordin vamman takia hätäapulainana kärkeen hankittu Odion Ighalo saattaa debytoida uuden seuransa riveissä maanantaina. Englantilaismedian mukaan entinen Watfordin pelaaja Ighalo on kuitenkin harjoitellut erillään muusta joukkueesta koronaviruspelon takia.

Chelsean puolesta ottelussa puhuu se, että Man United on hakenut Stamford Bridgelta vain yhden voiton 17 viime visiitillään. Edellinen voitto Chelsean kotipyhätöllä tuli lokakuussa 2012.

United tarvitsee huippupelistä käytännössä voiton, jos se aikoo pysyä tiiviisti Chelsean kintereillä taistelussa Mestarien liigan lohkovaihepaikasta. Neljäntenä olevalla Chelsealla on 41 pistettä, kahdeksantena majailevalla Unitedilla kuusi pinnaa vähemmän. Vaikka United hakisikin maanantaina The Bluesin kustannuksella täyden vieraspotin, se nousisi silti ”vasta” kuudenneksi, jolloin sen ero Eurooppa-liigan paikassa kiinni olevaan Sheffield Unitediin olisi piste.

Käytännössä United taistelee europaikoista tiukimmin nyt juuri Chelsean, Sheffieldin, Tottenhamin, Evertonin ja Wolvesin kanssa. Liverpool ja Manchester City menevät kärkipäässä menojaan, ja Leicesterkin on jo 14 pinnaa punaisia paholaisia karussa. Realistisia saumoja Solskjærin miehistöllä on siis yltää juuri neljänteen sijaan eli viimeiseen Mestarien liigan lohkovaihepaikkaan oikeuttavaan sijoitukseen.

Valioliigan 26. kierroksen loput ottelut viikonloppuna ja ensi viikolla

Perjantai 14.2.

Wolverhampton-Leicester klo 22

Lauantai 15.2.

Southampton-Burnley klo 14.30
Norwich-Liverpool klo 19.30

Sunnuntai 16.2.

Aston Villa-Tottenham klo 16
Arsenal-Newcastle klo 18.30

Maanantai 17.2

Chelsea-Manchester United klo 22

Keskiviikko 19.2.

Manchester City-West Ham