Leicesterillä oli mahdollisuus siirtyä takaisin Valioliigan toiselle sijalle, kun se isännöi alavireistä Evertonia King Power Stadiumilla sunnuntai-iltana.

Hankalan alun jälkeen Brendan Rodgersin miehistö nujersi Evertonin 2-1-lukemin Kelechi Iheanachon lisäajan maalilla. Everton-manageri Marco Silvan työpaikka on nyt uhan alla, sillä joukkue lepää tappionsa myötä vain kaksi pistettä pudotusviivan yläpuolella.

Leicester City

@LCFC
THE ABSOLUTE SCENES.

Everton otti kamppailussa johdon 23 minuutin pelin jälkeen Richarlisonin maalilla. Djibril Sidibé keskitti pallon boksiin oikealta laidalta, ja vieraiden brassilaituri puski sen tyylikkäästi Kasper Schmeichelin selän taakse.

Leicester piti avausjaksolla enemmän palloa, mutta Evertonin syvälle vetäytynyt puolustusasetelma toimi hyvin Kettuja vastaan.

Mason Holgate aiheutti harmaita hiuksia Marco Silvalle puolen tunnin pelin kohdalla, kun hän näytti kampittaneen Ben Chilwellin rangaistusalueen sisällä. Erotuomari Graham Scott vihelsti tilanteesta nopeasti pilkun, mutta VAR-tuomaristo käänsi päätöksen ympäri, sillä Holgaten jalka ei sittenkään osunut Chilwelliä nilkoille.

Toisella jaksolla Everton pääsi useaan kertaan hyville maalintekopaikoille. Leicester kuitenkin vastasi pelin seuraavasta maalista, kun joukkueen maalitykki Jamie Vardy tasoittu lukemat 1-1:een 68. minuutilla.

Kelechi Iheanacho sai pallon oikealla laidalla, mistä hän keskitti sen matalana kohti takatolppaa. Vardy kipitti terävästi syöttöön kiinni, ja tuikkasi pelivälineen ensimmäisellä kosketuksellaan Jordan Pickfordin kautta sisään.

Vardy loi seuraavaksi loisteliaan maalipaikan James Maddisonille, jonka laukaus lähietäisyydeltä suuntautui kuitenkin suoraan päin Pickfordia. Vaihdosta sisään tullut Moise Kean kävi puolestaan lähellä Evertonin johdon uusimista kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä.

Leicester varmisti itselleen voiton pelin viimeisillä sekunneilla, kun ensimmäisen osuman syöttänyt Iheanacho viimeisteli pallon maaliin Ricardo Pereiran tarkasta pystysyötöstä. Graham Scott vihelsi tilanteesta ensin paitsion, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen maali hyväksyttiin.

Leicester nousee voitolla 32 pisteeseen, säilyttäen kahdeksan pisteen eronsa Valioliigan ykköseen Liverpooliin.

Valioliiga sunnuntaina 1.2.

16:00
Norwich 2-2 Arsenal (Otteluraportti)
21′ T. Pukki
29′ P. Aubameyang (rp.)
45′ T. Cantwell
57. P. Aubameyang

16:00
Wolverhampton 1-1 Sheffield United
2′ L. Mousset
64′ M. Doherty

18:30
Leicester 2-1 Everton
23′ Richarlison
68′ J. Vardy
90’+6 K. Iheanacho

18:30
Manchester United 2-2 Aston Villa (Otteluraportti)
11′ J. Grealish 11′
42′ T. Heaton om. 42′