Viime viikolla Sheffield Unitedin kanssa tasapeliin jäänyt Manchester United tavoitteli voittoa toisesta sarjanousijasta Aston Villasta sunnuntai-iltana.

Punapaidat jäivät kuitenkin 2-2-tasapeliin Dean Smithin sinnikkäästi taistellutta miehistöä vastaan.

Manchester United

@ManUtd
Full-time at Old Trafford.

#MUFC #MUNAVL

Aston Villa otti yllättävän johdon Old Traffordilla jo 11 minuutin pelin jälkeen. Jack Grealish sai pallon rangaistusalueen vasemmalle laidalle, missä hän leikkasi hieman sisään ennen maailmanluokan laukausta oikeaan yläkulmaan. David De Gea pystyi vai ihmettelemään, kun Grealishin kierteinen laukaus putosi aivan yläriman alapuolelle.

Grealish on ollut mukana useammassa maalissa tällä Valioliiga-kaudella kuin kukaan muu englantilainen keskikenttäpelaaja.

7 - Jack Grealish has been directly involved in seven goals in the Premier League this season (three goals and four assists); the most of any English midfielder. Beckoning.

Aston Villa luuli jo tuplanneen johtonsa puolen tunnin pelin jälkeen, kun Conor Hourihane pääsi tuikkaamaan pallon sisään maalin edustalta. Linjatuomari oli kuitenkin hyvin hereillä tilanteessa, ja liputti osuman oikeutetusti paitsioksi.

Manchester United onnistui murtautumaan Aston Villan alueelle useaan otteeseen avausjakson aikana. Kolme minuuttia ennen puoliaikavihellystä maaliverkot viimein heiluivat.

Andreas Pereira antoi erinomaisen keskityksen oikealta ja Marcus Rashford sai siihen päänsä väliin. Pallo osui tolppaan, minkä kautta se kimposi Tom Heatonin selästä maaliin. Osuma kirjattiin täten Villa-vahdin omaksi maaliksi.

Toisella jaksolla Grealishilla oli erinomainen tilaisuus viedä Aston Villa takaisin johtoon. Hänen laukauksensa takatolpalta jäi kuitenkin piippuun, eikä ensimmäisestä maalista vastannut Villa-kapteeni aiheuttanut De Gealle ongelmia.

Englantilaispelaajan emämoka koitui kohtalokkaaksi, sillä vain minuuttia myöhemmin Manchester United siirtyi kamppailussa 2-1-johtoon. Victor Lindelöf puski pallon takatolpalta maaliin Wesleyn epäonnistuneen purkuyrityksen seurauksena, ja ruotsalaispuolustaja pääsi tuulettamaan kauden ensimmäistä maaliaan Valioliigassa.

Manchester Unitedin johto ei kuitenkaan kestänyt kuin muutaman minuutin verran. Kotijoukkue onnistui purkamaan Aston Villan kumapotkun puolittain tiehensä, mutta ei ollut hereillä paluupallon saapuessa. Matt Targettin keskitys löysi vapaaksi jääneen Tyrone Mingsin rangaistusalueen sisältä, mistä keskuspuolustaja laukoi pallon jykevästi maaliverkon perukoille.

Kolme minuuttia ennen päätösvihellystä Mings nousi esille myös puolustuspäässä, kun hän selvitti Harry Maguiren puskuyrityksen tiehensä maaliviivan edestä, pelastaen vieraat myöhäiseltä takaiskulta.

Ottelu päättyi lopulta 2-2-tasapeliin. Yhdeksäntenä olevalla Manchester Unitedilla eroa Valioliigan TOP4:een on nyt kahdeksan pisteen verran. Aston Villa on sen sijaan sarjataulukon 15. sijalla, kolme pistettä pudotusviivan yläpuolella.

Valioliiga sunnuntaina 1.2.

16:00
Norwich 2-2 Arsenal (Otteluraportti)
21′ T. Pukki
29′ P. Aubameyang (rp.)
45′ T. Cantwell
57. P. Aubameyang

16:00
Wolverhampton 1-1 Sheffield United
2′ L. Mousset
64′ M. Doherty

18:30
Leicester 2-1 Everton (Otteluraportti)
23′ Richarlison
68′ J. Vardy
90’+6 K. Iheanacho

18:30
Manchester United 2-2 Aston Villa
11′ J. Grealish 11′
42′ T. Heaton om. 42′