Liverpool voitti keskiviikkona Arsenalin liigacupin neljännellä kierroksella rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 5-5.

Liverpool FC

@LFC
Tonight's #CarabaoCup line-up to face @Arsenal...

#LIVARS

Arsenal

@Arsenal
📋 Our team news for tonight's game at Anfield...

🇪🇸 @HectorBellerin captains the side
🇩🇪 @MesutOzil1088 starts
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 @RobHolding95 partners @MustafiOfficial
🇺🇾 @LTorreira34 also named in starting XI

🏆 #CarabaoCup

Liverpool siirtyi johtoon jo kuudennella minuutilla. Neco Williams lähetti oikeaa laitaa pitkin pystypallon Alex Oxlade-Chamberlainille, joka jatkoi pelivälineen maalin edustalle. Arsenalin toppari Shkodran Mustafi yritti liukua väliin, mutta ohjasikin vahingossa pallon omaan maaliinsa. 1-0.

1 - Shkodran Mustafi is the first Arsenal player to score an own goal in a League Cup match since Calum Chambers in September 2015 against Spurs. Oops.

Arsenal tuli tasoihin 19. minuutilla hienon kuvion päätteeksi. Mesut Özil petasi vetopaikan Bukayo Sakalle, mutta Liverpoolin maalivahti Caoimhin Kelleher torjui yrityksen. Paluupallo tuli kuitenkin Lucas Torreiralle, joka pisti pallon varmasti sisään lähietäisyydeltä, vaikka tilanne haiskahtikin paitsiolta (katso Viafreen video). 1-1.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
Lucas Torreira has more goals v Liverpool at Anfield than any other player since the start of last season
👏👏👏👏

Hetkeä myöhemmin Arsenal iski jo toistamiseen. Liverpool nukkui vapaapotkutilanteessa, eikä saanut millään purettua palloa pois maalinsa edustalta. Isäntien harmiksi Arsenalin teinisensaatio Gabriel Martinelli oli valppaana ja siirsi pelivälineen lähietäisyydeltä sisään. 1-2.

Martinelli maalasi illan toisensa kymmenen minuuttia myöhemmin. Liverpool menetti pallon syvällä omalla puoliskollaan ja Özil vapautti linjan taakse Sakan, joka lähetti matalan keskityksen Martinellille. Yksin maalin edellä päivystänyt brassinuorukainen sai rauhassa sijoittaa pallon verkkoon. 1-3.

7 - Gabriel Martinelli is the top scoring teenager for a top-five European league club this season, netting seven goals in just seven appearances in all competitions. Advanced.

Hieman ennen taukovihellystä Martinellikin osoitti merkkejä kuolevaisuudesta, kun hän aiheutti pilkun kaatamalla Harvey Elliottin huolimattomasti. Pallon taakse asteli James Milner, joka pisti kuulan varmasti sisään. 2-3.

Toista jaksoa oli takana kymmenisen minuuttia, kun Milnerille sattui karmaiseva moka. Hän antoi heiveröisen syötön kohti Kelleheriä ja Arsenalin Ainsley Maitland-Niles pääsi väliin. Maitland-Niles oli jo hukata pallon päätyrajasta yli, mutta Özil palautti sen hänelle taidokkaalla kikalla, ja Tykkimiehet tekivät jo neljännen osumansa. 2-4.

Lontoolaisten riemu ei kauaa kestänyt. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Oxlade-Chamberlain nappasi pallon itselleen rangaistusalueen tuntumassa ja latasi tyylipuhtaan puolivolleyn voimalla maaliin. 3-4.

3 - No Premier League player has scored more goals from outside the box in all competitions this season than Alex Oxlade-Chamberlain (three goals). Spectacular.

Arsenalin johto haihtui ilmaan 62. minuutilla. Vieraat menettivät pallon hyökkäyspäässä ja Liverpool iski vastaan järisyttävällä vauhdilla. Curtis Jones pelasi pallon kärkeen Divock Origille, joka jallitti oikean jalkansa vapaaksi ja laukoi kohti maalia. Arsenalin tolppien välissä seissyt Emiliano Martínez sai näppejään vedon tielle, muttei kyennyt pysäyttämään sitä. Argentiinalaistorjuja oli selvästi pettynyt suoritukseensa. 4-4.

Yleisölle todella tarjottiin maaleja ja viihdettä koko rahan edestä. Joe Willock nappasi pallon 70. minuutilla lähes keskiviivalla ja sinkosi tempokuljetukseen, joka päättyi kenties pelin hienoimpaan maaliin, kun hän laukoi pallon noin 20 metristä vastustamattomasti ylänurkkaan. 4-5.

5 - Liverpool have conceded five goals in a home match for only the second time in the last 66 years, with the other also coming against Arsenal in a 6-3 defeat in the League Cup in January 2007. Breached.

Willockin osuma vaikutti jo jäävän ottelun voittomaaliksi, mutta Liverpool tuli tasoihin 94. minuutilla. Williams antoi nappikeskityksen Origille, joka taituroi pallon akrobaattisella saksipotkuviritelmällä verkkoon. 5-5.

Vuorossa oli rangaistuspotkukilpailu. Ensimmäiset kuusi vetäjää onnistuivat pilkuissaan. Ainoana rangaistuspotkunsa mokasi Arsenalin Dani Ceballos, jonka laukauksen Kelleher torjui. Liverpool voitti rangaistuspotkukilpailun maalein 5-4.