Manchester United -legenda Wayne Rooney haluaisi nähdä Lionel Messin Valioliigassa, vaikka hän siirtyisi Old Traffordin sijaan hänen entisen seuransa paikallisvastustajan Manchester Cityn paitaan.

Messi on ilmoittanut Barcelonan seurajohdolle, että hän haluaa lähteä Camp Noulta tänä kesänä. Argentiinalaistähti on ollut viime päivien aikana yhdistettynä Manchester Unitediin, Manchester Cityyn, PSG:hen ja Internazionaleen. Vaikka Messin ikämittarissa komeilee jo 33 vuotta, ei Rooney näe sen olevan ongelma uuden aluevaltauksen edessä.

– Tiedän että hän vanhenee, mutta hän on ennennäkemätön pelaaja, Rooney kertoi talkSPORTin haastattelussa torstaiaamuna.

– Messillä on kaikkea – hän voi luoda maaleja, tehdä niitä, johtaa peliä. Hän on kaikkien aikojen paras pelaaja. Hän on yksi ainoista pelaajista, joita olen koko elämäni aikana vain katsonut ja ihaillut.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Lionel Messi ja Wayne Rooney onnistuivat kumpikin maalinteossa, kun Barcelona voitti Manchester Unitedin 3-1 vuoden 2011 Mestarien liigan finaalissa. Kuva: Getty Images

LUE MYÖS: Näkökulma: Näin Lionel Messi istuisi Manchester Cityn systeemiin – Valioliigan valloitus voi alkaa

Ottaen huomioon, että Rooney pelasi kuusi vuotta Cristiano Ronaldon rinnalla Manchester Unitedissa, ovat hänen toteamuksensa merkittävän suuri osoitus englantilaisikonin arvostuksesta Messiä kohtaan.

[readmore from=Lionel-Messi]

– Hän ja Cristiano ovat asettaneet riman niin ylös, etten usko kenenkään yltävän niin korkealle. Messi tosin on yksinkertaisesti täysin omalla tasollaan, Rooney vertasi.

Rooneyn mielestä Messi voisi voittaa myös seitsemännen Ballon d’Orinsa Manchesterissa, siirtyi hän ensi kaudeksi kumpaan tahansa jättiseuraan.

– Valioliigassa hän voittaisi heti vuoden pelaaja -palkinnon. Miljoonan prosentin varmuudella. Jos hän hyppää Bruno Fernandesin tai Kevin De Bruynen rinnalle, voi hän voittaa myös seitsemännen Ballon d’Orinsa. Se olisi ilmiömäistä, Rooney lisäsi.