Selostaja pistää jäitä hattuun Liverpoolin ja Man Unitedin kohtaamisen alla: ”Tässä pätevät kunnon derbyn lainalaisuudet”

© Kuva: Getty Images

Yksi Brittein saarten suurimmista jäsentenvälisistä pelataan valioliigakierroksen päätösotteluna sunnuntaina. Liverpoolin ja Manchester Unitedin keskinäiset kaunat johtavat syvälle historian hämärään, eikä suuresta rakkaudesta seurojen välillä voida puhua vieläkään.

Pelkästään Liverpoolin mittavaa sarjajohtoa tuijottamalla voisi luulla, että isäntäjoukkue on ottelussa selvä suosikki. Viasatin selostaja Ville Kuusinen muistuttaa kuitenkin siitä, että viimeisinä vuosina – huolimatta Manchester Unitedin yleisestä alakulosta – ottelut ovat olleet erittäin tasaisia.

– Pitää muistaa, että Ole Gunnar Solskjærin ryhmä on ainoa, joka on pystynyt nipistämään edes pisteen Liverpoolilta tällä kaudella. Kun tuota lokakuun kohtaamista muistelee, niin Liverpool tuli tasoihin aivan lopussa Adam Lallanan maalilla, Kuusinen kertaa Valioliiga.comille.

Kuusinen pistääkin jäitä hattuun kaikille niille, jotka povaavat Liverpoolille suurinumeroista voittoa.

– Viimeisessä kahdeksassa ottelussa on pelattu kuusi kertaa tasan, ja voitot ovat tasan. Tämä kertoo mielestäni sen, että tässä ottelussa pätevät kunnon derbyn lainalaisuudet.

– Ja kummallisen heikko on myös Liverpool-manageri Jürgen Kloppinkin saldo Manchester Unitedia vastaan, sillä hän on kymmenestä viimeisestä kohtaamisesta voittanut vain kaksi. Voisiko olla niin, että Manchester United on jonkinlainen musta aukko Kloppille? Kuusinen pyörittelee.

Joukkueiden keskinäinen historia on pitkä, sillä kyseessä on jo kaikkien aikojen 204. Luoteis-Englannin paikallinen.

– Onhan kyseessä edelleen yksi suurimmista, jollei se suurin kohtaaminen kahden Valioliigaseuran välillä. Tämä huomioon ottaen, en olisi juurikaan yllättynyt tasapelistä sunnuntaina, Kuusinen veikkaa.

North West Derby Liverpool-Manchester United näkyy sunnuntaina 19.1. klo 18.30 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla sekä suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen