Athletic: Liverpoolilta yllättävä ratkaisu siirtomarkkinoilla – kaatuvatko tähän mestaruushaaveet?

© Kuva: Getty Images

The Athleticin saamien tietojen mukaan Liverpool ei suunnittele hankkivansa uutta keskuspuolustajaa tammikuun siirtoikkunassa, vaikka joukkue onkin menettänyt sekä Virgil van Dijkin että Joe Gomezin useiksi kuukausiksi sairastuvalle.

Van Dijkin ja Gomezin vakavat polvivammat ovat herättäneet runsaasti spekulaatiota uuden topparin hankkimisesta. Viime viikkoina Liverpoolin on huhuiltu olevan esimerkiksi RB Leipzigin Dayot Upamecanon, Bayern Münchenin David Alaban ja Napolin Kalidou Koulibalyn kintereillä.

The Athleticin mukaan Liverpool ei kuitenkaan suunnittele tekevänsä uusia pelaajahankintoja ennen ensi kesän siirtoikkunaa. Huolestuttavasta terveystilanteesta huolimatta Valioliigan hallitseva mestari ei halua sortua paniikkiratkaisuihin, vaikka tulokset kentällä heikkenisivätkin joksikin aikaa.

Lähteen mukaan Liverpoolin tiukka linjaus on sekä seuran johtoportaan että manageri Jürgen Kloppin yhteinen päätös. Ei kuitenkaan ole mahdotonta, että kesän siirtosuunnitelmia aikaistettaisiin tarpeen ja tilaisuuden kohdatessa, mutta tällä hetkellä talvihankintoja ei pidetä Anfieldilla todennäköisinä.

Joël Matip on viikonlopun valioliigakierroksen alla Liverpoolin avainmiehistön ainoa terve keskupuolustaja. Klopp nimeää todennäköisesti akatemiakasvatti Rhys Williamsin, 19, tai lainalta palanneen Nat Phillipsin, 23, kamerunilaistopparin vierelle ensi lauantaina Leicesteriä vastaan.

Lihasvammat ovat pakottaneet viime viikkojen aikana myös Fabinhon, Andrew Robertsonin, Trent Alexander-Arnoldin ja Jordan Hendersonin sairastuvalle. Mohamed Salah näyttäisi olevan Valioliigan kärkikamppailusta poissa koronavirustartunnan takia.