Näkökulma: Jürgen Kloppin kitinä aiheuttaa jo myötähäpeää

© Kuva: Getty Images

Liverpool oli peliyhtiöiden mukaan lievä ennakkosuosikki tiistaina pelatussa Mestarien liigan puolivälieräottelussa Real Madridia vastaan.

Ennakkosuosikki tai ei, Real latasi tauluun lukemat 3-1 ja otti vahvan kiinnityksen välieräpaikkaan. Liverpool teki toki vierasmaalin, mutta sen on silti iskettävä toisessa osaottelussa vähintään kahdesti.

Onneksi Liverpool pääsee nyt ”kunnon stadionille”, kuten managerinsa Jürgen Klopp asian ilmaisi pelin jälkeen.

Hämmentävää kyllä, Klopp tosiaan kritisoi tappion jälkeen stadionia, jolla avausosa pelattiin. Real Madrid on jo pitkään pelannut evakossa harjoituskeskuksessaan Valdebebasissa, kun Santiago Bernabéua on remontoitu.

– Tämä on harjoituskeskus. Aivan kuin pelaisimme Man Unitedia vastaan heidän harjoituskeskuksessaan. Tämä on jotain ihan erilaista kuin mihin olemme tottuneet. Anfield sentään on kunnon stadion, Klopp sanoi Movistarin haastattelussa.

Ehkä se oli mediapeliä, ehkä turhautumista. Ehkä molempia.

Tällä kaudella tällaisia erikoisia höpinöitä on alkanut tulla ihan eri tavalla kuin aiemmin. Aiemmin ei ole ollut niin paljon tarvetta. Liverpool oli koko ajan matkalla ylöspäin. Juna puksutti kohti mestaruuksia.

Nyt on ollut vaikeampaa. Liverpool on Valioliigassa vasta seitsemäntenä. On ihan mahdollista, että ensi kaudella Anfieldilla ei pelata Mestarien liiga -futista. Valioliiga-mestaruus on tämän kauden osalta jo matemaattisestikin menetetty. Man City on karannut peräti 25 pisteen päähän. Alle yhdeksässä kuukaudessa tilanne on kääntynyt aivan päälaelleen. Vielä viime heinäkuussa Liverpool juhli Valioliigan mestaruutta, joka tuli huimalla 18 pisteen erolla Man Cityyn.

Tällä kaudella Klopp on ollut Liverpoolissa ihan uudessa tilanteessa. Kaikki ei olekaan mennyt nappiin. Tietysti loukkaantumissuma on vaikuttanut isosti, mutta ylipäätään paine Kloppia kohtaan on kasvanut. Lehdistöstä on tullut paikoitellen murskaavaakin kritiikkiä.

Klopp on vastannut kasvaneisiin paineisiin tekosyillä. Sellaisilla, joita ei aiemmin ole Kloppilta totuttu kuulemaan – ainakaan ihan näin paljon.

Toki Klopp on aiempinakin vuosina syyttänyt tappioista muun muassa kovaa tuulta, tv-yhtiöiden sanelemaa lisäajan pituutta, liian kuivaa kenttää, lumisuutta ja niin edelleen. Ne ovat olleet kuitenkin enempi yksittäistapauksia.

Nyt vastaavia selityksiä on alkanut tulla säännönmukaisesti:

  • Lokakuussa Ajaxia vastaan ruoho oli liian pitkä.
  • Helmikuussa Klopp sanoi Man Cityn hyötyneen, kun koronavirusaalto iski Pep Guardiolan ryhmään.
  • Myöhemmin helmikuussa Klopp yritti tylyttää toimittajaa, joskin lateli itse faktat väärin.
  • Tiistain ottelussa Real Madridia vastaan Klopp tosiaan kritisoi sekä stadionia että Sadio Manén ”epäreilua” kohtelua.

Paine kasvaa, se on selvä. Viime aikoina Kloppin kasetti on kuitenkin alkanut purkautua yhä kiihtyvämmällä tahdilla.

Karu fakta tämän kaiken kakofonian alla on kuitenkin se, että Liverpool oli pelillisesti Real Madridia selvästi huonompi.

Liverpoolin peli-identiteetin pitäisi perustua intensiteettiin. Nyt siitä ei ollut tietoakaan. Toni Kroos pääsi pelaamaan rauhassa kroos-palloa. Kuten The Guardianissa asia osuvasti muotoiltiin, Kroos pääsi rauhassa säätämään iskujaan ja lopulta upotti Liverpoolin aivan kuin ikiaikaisessa laivanupotuksessa.

Kaiken lisäksi Klopp itse teki pelaajavalinnoissa virheen nostamalla vähälle peliajalle jääneen Naby Keïtan avaukseen. Keïta oli niin umpisurkea, että Klopp otti miehen vaihtoon jo ensimmäisellä jaksolla. Voi vain kuvitella, millaisen itseluottamusruiskeen Keïta tästä ratkaisusta sai.

Mutta hei, onneksi on vielä toinen osaottelu, joka pelataan kunnollisella stadionilla.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.