Toimittaja ei usko Man Cityn avainpelaajien jäävän: ”Kukaan heistä ei ole voittanut Mestarien liigaa”

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityn pitkäaikaiset haaveet Mestarien liigan voittamisesta kokivat kovan kolauksen, kun Euroopan jalkapalloliitto UEFA lätkäisi seuralle kilpailuun kahden vuoden osallistumiskiellon.

Toimittaja Mark Ogden uskoo, että juuri Man Citylle tämä tulee olemaan kohtalokas päätös. Joukkueen pelaajat ovat tottuneet voittamaan paljon, mutta ainoastaan kakkosmaalivahti Claudio Bravo on päässyt juhlimaan uransa aikana Mestarien liigan voittoa. Jos Pep Guardiola ei onnistu tämän kauden aikana johdattamaan joukkuettaan Mestarien liigan voittoon, ei seura pysty tarjoamaan pelaajilleen uutta mahdollisuutta kahteen vuoteen.

– Pelaajat tulevat pitämään huolen omasta itsestään. Kun Juventus putosi sarjaporrasta alemmaksi sopupeliskandaalin myötä, oli Patrick Vieira yksi ensimmäisistä lähtijöistä ja häntä inhotaan yhä Torinossa sen takia, Ogden sanoi Sky Sportsin mukaan.

– Pelaajat voivat puhua uskollisuudesta niin paljon kuin haluavat, mutta jos he tuntevat, että heidän uransa vahingoittuu sen takia, että seura ei pysty tarjoamaan heille sitä, mitä he haluavat, he löytävät tiensä ulos.

– Cityn parhaimmilla pelaajilla kuten Raheem Sterlingillä ja Kevin De Bruynella on pitkät sopimukset, joten City ei tule päästämään heitä pois helpolla.

– Kukaan heistä ei ole voittanut Mestarien liigaa ja jos he jäävät Cityyn, he eivät tule voittamaan sitä ainakaan kahteen seuraavaan vuoteen. Näiden pelaajien pitäminen tulee olemaan todella haastavaa.