Manchester United teki arvokkaan vierasmaalin, kun se haki 1-1-tasapelin Belgiasta Eurooppa-liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Club Bruggea vastaan.

Unitedin puolustus nukkui pahemman kerran, kun Emmanuel Dennis karkasi vajaan vartin kohdalla maalintekoon, mutta vieraiden onneksi myös Bruggen puolustus töpeksi toden teolla. Anthony Martial vohki pallon kotijoukkueen sivurajaheitosta, karkasi läpiajoon ja viimeisteli loppulukemat taululle 35. minuutilla (lue otteluraportti).

Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær vaihtoi toisella puoliajalla kentälle Odion Ighalon, Fredin ja Bruno Fernandesin, joista varsinkin Portugalin maajoukkuepelaaja oli pirteällä pelipäällä. Fernandes ehti olla kentällä vain vartin, mutta hän oli jälkimmäisen jakson näkyvin pelaaja.

Statman Dave

@StatmanDave
Bruno Fernandes’ game by numbers vs. Club Brugge (15 minutes):

100% pass accuracy
5 final third passes
4 shots (all blocked)
2 passes into the box
1 foul suffered
1 dribble

Very bright cameo. 💡💡💡

United lähtee ensi viikolla pelattavaan toiseen osaotteluun vierasmaalinsa johdosta etulyöntiasemasta, mutta Juan Matan mukaan Belgian-reissusta olisi voinut saada enemmänkin irti.

– Tietysti halusimme voittaa. Minusta prässäsimme toisella puoliajalla paremmin ja pelasimme enemmän heidän puoliskollaan, päivitteli espanjalaitaituri MUTV:lle.

– Meillä oli mahdollisuuksia tehdä ehkä toinenkin maali. He [Brugge] aloittivat ottelun hyvin. He ovat hyviä pallon kanssa ja puolustuvat todella tiiviisti ilman sitä. He puolustavat monen pelaajan voimin, emmekä me löytäneet tiloja ensimmäisellä jaksolla. He tekivät maalin, jota meidän ei olisi pitänyt päästää. Me teimme maalin heidän virheestään. 1-1 ei ole tietenkään huono tulos, mutta me haluamme aina voittaa.

– Me emme vain löytäneet tilaa heidän puolustuksestaan. He puolustivat todella hyvin viiden alakerralla ja neljän pelaajan linjalla. Yritimme edetä muutaman kerran keskeltä, mutta emme onnistuneet siinä. Sitten teimme maalin ja rupesimme pelaamaan hieman paremmin.

– Toisella puoliajalla pelasimme paljon paremmin kuin ensimmäisellä, me hallitsimme peliä.

Sade piiskasi pelaajia Jan Breydel Stadioniolla. Kuva: Getty Images

Matan mukaan Unitedin tärkein maalipaikka tuli juuri oikealle pelaajalle. Martial on nyt ollut suoraan mukana neljässä maalissa (kolme maalia, yksi maalisyöttö) neljässä edellisesä ottelussaan. Noita pelejä ennen häneltä meni vastaavan saldon saavuttamiseksi kymmenen ottelua.

– Jos pitäisi valita yksi pelaaja nokikkain maalivahtia vastaan, hän on varmasti yksi parhaista meidän joukkueessamme.

– Hän on todella rauhallinen ja kylmäpäinen. Se oli mahtava viimeistely ja todella tärkeä vierasmaali.

Solskjær myönsi, että Unitedin pitää pystyä parempaan.

– Olosuhteet olivat vaikeat. Alusta vaikutti lähes tekonurmelta. Pallo liikkui todella nopeasti.

– Me saimme vierasmaalin. Se oli todella hyvä yksilösuoritus. Anthony teki kovaa töitä voittaakseen pallon ja onnistui viimeistelyssään. Olemme tyytyväisiä siihen, mutta me tiedämme, että pystymme pelaamaan paremmin.