Tottenham on joutunut tulemaan kevään tärkeissä pudotuspeliotteluissa toimeen milloin ilman Harry Kanea ja milloin ilman Heung-Min Sonia. Varamiehiä on tarvittu yhdellä sun toisellakin pelipaikalla, ja tuuraajat ovat myös huutoon vastanneet. Mestarien liiga -kevään aikana sankarin viitta on kiertänyt muun muassa Fernando Llorenten ja Lucas Mouran harteilla.

Tästä johtuen Tottenhamin valmentaja Mauricio Pochettino esitti UEFA:lle toiveen, ja sai tämän lopulta myös läpi. Spursin argentiinalaisluotsi ehdotti kattojärjestölle, että ennen Mestarien liigan finaalia voitaisiin ottaa myös joukkuekuva, jossa mukana ovat finalistien vaihtopelaajatkin. UEFA ymmärsi pyynnön, ja oli valmis joustamaan tavallisesta protokollastaan.

– On tuskallista käyttää vain yhtätoista pelaajaa. Ehdotin muutama viikko sitten, että koko joukkue voisi olla valokuvassa. UEFA kuunteli, ja nyt molemmilla joukkueilla on se mahdollisuus, Pochettino totesi toimittajille Squawkan mukaan.

– Puhumme Englannissa monista ongelmista, ja nyt voimme osoittaa miljoonille ihmisille yhtenäisyyden merkityksen. Jalkapallo on joukkuepeli, ja kaikki 25 pelaajaa ovat hyvin tärkeitä. Myös sellaisten pelaajien energialla, jotka eivät pääse pelaamaan, on merkitystä pukukopissa.

Ennen finaalia otetaan siis kahdenlaiset joukkuekuvat: perinteinen kuva, jossa mukana ovat vain avauskokoonpanon pelaajat, ja toinen, jossa mukana ovat myös vaihtopelaajat.

Tom Allnutt

@TomAllnutt_
At Pochettino's request

Muista ottaa haltuun myös livesaittimme.