Mauricio Pochettino toivoo Valioliigan peruvan päätöksensä: ”Massiivinen virhe”

© Kuva: Getty Images

Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino toivoo, että Valioliigan kesän siirtoikkunan sulkeutumisaika palaa linjaan muiden Euroopan huippusarjojen kanssa.

Valtaosa Valioliigan seuroista äänesti kaksi vuotta sitten, että sarjan siirtoikkuna suljetaan jatkossa ennen kauden alkua. Myös Tottenham äänesti uudistuksen puolesta.

Tuolloin päätöstä perusteltiin sillä, että seurat eivät pitäneet siitä, miten osa heidän pelaajistaan saattoi siirtyä muualle kauden ollessa jo käynnissä.

Pochettinon mukaan uudistus ei ole toiminut, koska monen Euroopan sarjan siirtoikkuna on auki vielä Valioliigan ikkunan sulkeutumisen jälkeenkin. Eli käytännössä Valioliigan seurat voivat menettää pelaajiaan oman siirtoikkunansa sulkeuduttua, mutta ne eivät voi tuolloin enää ostaa pelaajia tilalle.

– En ollut samaa mieltä (päätöksen kanssa), mutta silloin ajateltiin, että se olisi parhaaksi seuroille. Mutta minusta tuntuu, että hän (Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy) ja moni muu tajuaa nyt, että se oli massiivinen virhe. Toivon, että korjaamme ongelman ensi kaudeksi, kommentoi Pochettino FourFourTwon mukaan.

– Minusta meidän on palattava takaisin vanhaan ja operoitava samalla tavalla kuin muualla Euroopassa. Se on minusta massiivinen asia, kun kilpailee Eurooppa-liigassa tai Mestarien liigassa.

– Se on ongelma meidänlaiselle joukkueelle, ja se on selvää, että minä en valmentajana pidä siitä, että eurooppalaiset seurat voivat horjuttaa joukkuettani kolmen viimeisen viikon ajan, jatkoi Pochettino ja sanoi toivovansa pikaista paluuta entiseen sulkeutumisaikaan.

Häneltä kysyttiin, onko puheenjohtaja Levy hänen kanssaan samaa mieltä.

– En tiedä, mutta toivon hänen olevan.