Manchesterin Eithadilla nähtiin todella poikkeuksellinen näytelmä, kun Man City ja Tottenham ratkoivat Mestarien liigan välieräpaikan. Maaleja iskettiin yhteensä seitsemän, ja kaikkien hämmentävien vaiheiden jälkeen jatkoon paineli Tottenham.

Ensimmäisen puoliajan kaaos

Avausjaksolla maalivahdeille kirjattiin yhteensä yksi torjunta, kun Hugo Lloris venyi helpohkon pallon tielle 45. minuutilla. Tässä vaiheessa numerot taululla olivat jo 3-2.

Neljännellä peliminutilla Kevin De Bryune vapautti Raheem Sterlingin vasemmalla. Tämä painoi pallon takanurkkaan, ohi sekä Toby Alderweireldin, että Llorisin. Ottelu siis alkoi Cityn toivomalla tavalla, mutta jatko oli jotain muuta.

Son Heung-min tasoitti illan ottelun jo vajaat kolme minuuttia myöhemmin. Isäntien puolustus petti Tottenhamin nopean nousun edessä täysin. Etelä-korealainen kaatoi lisää kylmää vettä Cityn niskaan jälleen kolme minuuttia edellisestä.

Kauan ennen ensimmäistä torjuntaa, 21. minuutilla Sterling kuitenkin vei kotijoukkueen jälleen johtoon, helpohkolla siirrollaan pienestä kulmasta.

Kummankin joukkueen pukukopissa saatettiin kuulla valmentajan suusta melkoista ripitystä; tällaiset maalimäärät tällaisella tasolla eivät varsinaisesti kerro onnistuneesta pelisuunnitelman toteuttamisesta.

Jo valmiiksi raajarikkona otteluun lähtenyt Tottenham sai jobin postia avausjaksolla, kun Moussa Sissoko joutui jättämään kentän loukkaantuneena. Mauricio Pochettinon reaktio tilanteeseen ei ollut se itsestään selvin; tilalle juoksi kärkimies Fernando Llorente.

Ottelu kääntyi vielä kahteen otteeseen

City tuli toiselle jaksolle todella kovalla höyryllä. Son otti varoituksen jo jakson kolmannella minutilla, kaatamalla De Bruynen boksin läheisyydessä – belgialaisen vapaapotku tilanteesta taivaan tuuliin. Pallo liikkui kuitenkin lähes pelkästään Tottenhamin päädyssä. De Bruyne pakotti 54. minuutilla Llorisin ottelun ensimmäiseen huipputorjuntaan.

Llorente pääsi puskemaan myös kohti Edersonia, kun Spurs sai ensimmäisen toisen jakson hyökkäyksen 57. minuutilla.

Minuuttia myöhemmin City oli matkalla jatkoon – Sergio Agüero muutti tilanteeksi 4-2 kovalla pommillaan etukulmasta. Tilanteen rakensi jälleen ottelussa täydessä tulessa ollut De Bruyne.

Pep Guardiola reagoi johtoasemaan komentamalla Fernandinhon pelivalmiuteen, David Silva jätti kentän.

Ottelu ei edelleenkään ollut ratkennut. 72 pelatun minuutin kohdalla vastoin kaikkia toisen jakson ennusmerkkejä Tottenham teki vielä maalin. Llorente hyppäsi kulmapotkutilanteessa korkeimmalle, ja survoi pallon sisään. Erotuomari Cüneyt Çakır paineli itse katsomaan tilannetta VAR-systeemin kautta, sillä espanjalaisen käsi osui tilanteessa palloon. Lopulta osuma hyväksyttiin. Yhtestilanne otteluparissa siis 4-4, Tottenham matkalla vierasmaaleilla välierään.

Seitsemää minuuttia ennen täyttä aikaa Guardiola otti kentälle Leroy Sanén, ulos puolustuksen Benjamin Mendy. Saksalaisyhteistyö oli toimia hetkeä myöhemmin, kun Sané jatkoi pallon etukulmalle Ilkay Gündoganille, jonka yritys kuitenkin yli maalin.

Tottenham panosti kaiken puolustukseen – muttei onnistunut pysäyttämään Sterlingin hattutemppua. Paitsiosääntö sen sijaan siinä onnistui; 93. minuutilla syntynyt maali hylättiin tarkistuksen jälkeen. Pochettinon ryhmä teki seurahistoriaa, ja eteni Mestarien liigan väierävaiheeseen kolmen vierasmaalinsa turvin. Se kohtaa seuraavaksi Ajaxin.