Liverpool pysähtyi puolustusmuuriin – Atlético Madrid voittoon Saúl Ñíguezin osumalla

© Kuva: Getty Images

Atlético Madrid kaatoi tiistaina Liverpoolin Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa kotikentällään Wanda Metropolitanolla. Kamppailu päättyi lukemiin 1-0.

Atlético Madrid sai otteluun loistavan startin, kun se siirtyi johtoon jo 4. peliminuutilla. Saúl Ñíguez vei kotijoukkueen johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta, kun pallo kimposi Fabinhon kautta suoraan espanjalaiselle maalin eteen, eikä hän avopaikasta erehtynyt.

Maalin jälkeen Liverpool otti pallonhallinnan itselleen, mutta maalipaikoille pääsy oli sille vaikeaa. Kotijoukkue puolusti totuttuun tapaan tiiviisti, ja keskittyi vastahyökkäyksiin.

Alvaro Moratalla oli loistava paikka viedä madridilaiset kahden maalin karkumatkalle avausjakson puolivälissä. Espanjalaishyökkääjä pääsi laukomaan muutaman metrin etäisyydeltä, mutta Alisson venyi upeaan torjuntaan vieraiden maalilla.

Liverpoolin maalipaikat olivat avausjaksolla vähissä, vaikka pallonhallinta olikin sille 72-prosenttisesti. Paras paikka osui Mohamed Salahille, joka pääsi laukomaan boksin sisältä, mutta madridilaisten puolustus blokkasi laukauksen kulmapotkuksi.

Toinen puoliaika oli pääasiassa merseysidelaisten hallintaa. Se piti palloa hallussaan enemmän, ja pyrki etenkin keskitysten kautta luomaan maalipaikkoja. Kotijoukkue kuitenkin puolusti oman maalin edustansa erittäin hyvin.

Salah oli lähellä tasoittaa ottelun 52. minuutilla. Egyptiläinen pääsi puskemaan boksin sisältä aivan vapaasti, mutta pallo viuhui niukasti maalin ohi.

Kotijoukkueen hyökkääjällä Moratalla oli toinen sauma viedä joukkue kahden maalin johtoon 68. minuutilla, mutta espanjalaishyökkääjä ei onnistunut kuitenkaan iskemään palloa verkkoon, sillä hän kompastui juuri ratkaisevalla hetkellä, eikä osunut palloon.

Liverpool oli lähellä tasoittaa ottelun 72. minuutilla. Jordan Henderson pääsi laukomaan volleysta boksin sisältä, mutta hänen laukauksensa meni pallon verran takakulmasta ohi.

Pallonhallinnasta huolimatta Liverpool ei kyennyt laukomaan kertaakaan ottelun aikana kohti maalia.