Paris Saint-Germain ja Everton ovat pitkälle edenneissä siirtoneuvotteluissa Moise Keanin lainasiirrosta Parc des Princesille, uutisoivat Téléfoot ja Goal. Lähteet eivät osaa vielä kertoa, sisältyykö lainasopimukseen osto-optiota.

Everton hankki yhtenä Euroopan lupaavimpana hyökkääjänä pidetyn Keanin noin 30 miljoonalla eurolla Juventuksesta viime kesänä. 20-vuotias italialaiskärki ei kuitenkaan ole onnistunut sopeutumaan Valioliigaan, tehtyään vain neljä maalia 37 otteluun Evertonin paidassa.

Juventus harkitsi Keanin tuomista takaisin Torinoon aiemmin tänä kesänä, mutta päätti lopulta hankkia toisen ex-hyökkääjänsä Álvaro Moratan lainalle Atlético Madridista. Everton oli silloin halukas myymään Keanin pysyvästi eteenpäin.

Moise Keanin ura Evertonissa ei ole sujunut toivotulla tavalla. Kuva: Getty Images

Keanin seitsemän maalia 17 ottelussa Juventukselle kaudella 2018-19 antoivat suuria lupauksia siitä, mitä hän voisi saada Goodison Parkilla aikaan. Vain joitain kuukausia hänen siirtonsa jälkeen, Kean kuitenkin myönsi teheensä ”suuren virheen” lähdettyään Italiasta.

Keanin Everton-uran synkin hetki nähtiin joulukuussa 2019, kun liverpoolilaisseuran väliaikainen manageri Duncan Ferguson vaihtoi hyökkääjän kentälle Manchester Unitedia vastaan toisella puoliajalla, mutta veti hänet takaisin penkille vain 18 minuuttia myöhemmin. Sen jälkeen hänen lähtönsä Evertonista on ollut oikeastaan vain ajan kysymys.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
Frosty reception from Moise Kean...❄😳

The substitute is subbed himself as Duncan Ferguson makes a big call!

Evertonin italialaisvalmentaja Carlo Ancelotti ei ole saapumisensa jälkeen pystynyt kohentamaan Keanin itseluottamusta, peluuttaen häntä vain 13 minuutin verran tämän kauden Valioliigassa.

[readmore from=Everton]

Keanen on ollut hankala murtautua Evertonin avaukseen, jossa 23-vuotias Dominic Calvert-Lewin on löytänyt elämänsä kovimman maalintekovireen. Englantilaiskärki on tehnyt tällä kaudella peräti yhdeksän maalia kuuteen otteluun.

PSG-valmentaja Thomas Tuchel on kaivannut kipeästi uutta kärkimiestä Edinson Cavanin lähdön jälkeen. Myös Eric Choupo-Motingin sopimus pariisilaisseuran kanssa tuli päätökseen kauden 2019-20 päätyttyä.

Cavani, 33, lähestyy tällä hetkellä siirtoa Manchester Unitediin. Seura on tiettävästi päässyt uruguaylaishyökkääjän kanssa sopuun hänen rahakkaasta sopimuksesta, joka ulottunee vuoteen 2022 saakka.